Muharrem Ayı - Son Dakika
Güncel

Muharrem Ayı

Muharrem Ayı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Arslan Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

10.10.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Arslan Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muharrem ayının, İslam kültür tarihinde önemli yeri olan bir süreyi temsil ettiğini belirten Arslan, "Muharrem ayı ve bu ayın 10'uncu günü olan aşure tarihimiz boyunca Müslümanlar tarafından özel olarak değerlendirilmiştir." dedi.

Muharrem ayının Kerbela'yı hatırlatmasıyla da yürekleri dağlayan bir ay olduğunu ifade eden Arslan mesajında şunları kaydetti:

"Muharrem ayını Hz. Hüseyin'in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz. Bugün bize düşen Kerbela'yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Onları anlamak demek yeni Kerbela'ların yaşanmasına fırsat vermemektir. Yine bu ayın 10'uncu gününe denk gelen aşure, paylaşmanın ve birlikteliğin simgesidir."

Aşure günü yapılması gerekenler konusunda Arslan, şu tavsiyelerde bulundu:

"Allah rızası için oruç tutulması, hayır işlenmesi ve yapılacak aşurenin komşulara ikram edilmesidir. Nitekim peygamber efendimiz, 'Ramazan ayından sonra en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur. Her kim aşure günü ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.' buyurmuştur. Aşure paylaşmanın ve birlikteliğin simgesidir."

Arslan son olarak, aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, milletin, asırlardır birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muharrem Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement