Muharrem İnce Yalova'da Hedefini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Muharrem İnce Yalova'da Hedefini Açıkladı

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum" dedi.

19.08.2014 19:56  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultay öncesinde genel başkanlığa adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ben diyorum ki genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum" dedi.

İnce, İstanbul'a giderken ziyaret ettiği Yalova'da, Cumhuriyet Meydanı'nda partililer tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, "Benim derdim makam, mevki değil. İstifamı verdim, kırmızı plakayı terk ettik, yollara düştük. Benim derdim, kurultay kazanmaktan ziyade, benim derdim seçim kazanmak" diye konuştu.


"BEN BU PARTİYE BİR UMUT OLMAK İSTİYORUM"

Seçim akşamlarında CHP'lilerin ağlamasını istemediği için aday olduğunu dile getiren İnce, şöyle konuştu:

"Ben arkadaşlarıma horon, halay çektirmek istiyorum. Ben sabaha kadar o partide ışıkların yanık olmasını istiyorum. Ben arkadaşlarımın sokakta boynu bükük gezmesini istemiyorum. Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, laiklerin, solcuların, bu ülkenin artık yenilmesini istemiyorum. Sorum şu: seçim sonuçlarından memnun musunuz? Seçim sonuçlarından memnunsanız ya da memnun değilseniz, gelecek seçimden umutlu musunuz? Soru çok basit. Ben umutlu değilim. Ben bu partiye bir umut olmak istiyorum."

Partililerin yüzünü güldürmek istediğini ifade eden İnce, "Ben diyorum ki genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum. İddiam çok net. Ben bu haramzadeleri yeneceğim emin olun. Ben bu haramzadeleri devletin tepesinden indireceğim" diye konuştu.

Seçilmesi halinde parti tüzüğünü de değiştireceğini vurgulayan İnce, "İlk iki seçimde CHP'yi birinci parti yapamazsam giderim. Tüzüğe koyacağız bu maddeyi. Bu Muharrem İnce'nin meydan okuması olmayacak, CHP'nin meydan okuması olacak. Kurumsal bir meydan okuma olacak. Yani başarısız olan koltuğa yapışmayacak. Başarılı olursam, 10 seçim birinci parti olursam 10 seçim kalırım. Başarılı olan kalacak, başarılı olmayan gidecek. Bu kararlılığımda netim" ifadesini kullandı.


"EMİN OLUN Kİ SOKAK BENİ SÖYLÜYOR"

Her kesimden herkesin kendisine destek verdiğini söyleyen İnce, şöyle devam etti:

"Eğer bugün bu kurultay CHP'nin 950 bin üyesiyle yapılmış olsaydı emin olun ki 800 bin oy almıştım. Üyelerle yapılmış olsaydı yüzde 100 ama kurultay delegeleriyle de yapılınca da sorun olmayacak, merak etmeyin. Onlar da sorumlu insanlardır. Onlara şunu söylüyorum: Sokağa sorun? Demin bir kurultay üyesiyle konuştum yoldayken. Dedi ki; 'ben sizi çok sevdiğimden, sizi beğendiğimden değil ama size oy vereceğim.' 'Neden bana oy vereceksin?' dedim. 'Bugün mahallede herkese sordum. Partililere, bakkala, boyacılara, berbere sordum. 'Kime oy vereyim' dedim. Onlar da bana 'Muharrem İnce'ye oy ver' dedi. Ben tabanın nabzını yansıtmakla görevliyim' dedi. Emin olun ki sokak beni söylüyor. Ben bundan eminim."

"İL BAŞKANLARININ KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMASI"

İnce, il başkanlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarıyla ilgili, "Siz il başkanlarının açıklama yapmalarına bakmayın. Bu siyasi partilerde normaldir. Biz de il başkanlığı yaptık. Arkadaşlarımın bunları yapmaları normaldir. Kızmıyorum onlara" dedi.

Genel Merkez'de genel başkan yardımcılarının, genel başkanın kapısının önünde kimseyi bekletmeyeceğinin sözünü veren İnce, "Kimse beklemeyecek. Partide gidip çalışacak. Bu partiyi iktidar partisi yapacağım. Bu partiyi umut yapacağım. Gençlerin yüzünü güldüreceğim. Sizin çocuklarınız kamuda işe müracaat ettiklerinde CHP'li ailenin çocuğu diye sizin çocuklarınız mülakatta eletmeyeceğim, merak etmeyin" diye konuştu.

Muharrem İnce Yalova\'da Hedefini Açıkladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muharrem İnce Yalova'da Hedefini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement