Muharrem İnce Bursa'da Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Muharrem İnce Bursa'da Halka Seslendi

Muharrem İnce Bursa\'da Halka Seslendi

CHP'li Muharrem İnce, Bursa Kumla İskele Meydanında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değindi.

25.07.2014 09:18  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili ve Muharrem İnce, Kumla İskele Meydanı'nda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değindi. Yüzde 80 katılım olması halinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk turda seçileceğini belirten İnce, "Bir yanda Cumhuriyet, bir yanda şezlong" dedi.

İnce'nin programına CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP Gemlik Belediye Başkanı Osman Durdu, DP Gemlik Belediye Başkanı Selahattin Ekinci'de katılırken, İnce'yi Kumla İskele Meydanı'nda yoğun ve coşkulu bir kalabalık karşıladı.

RÖMORKTA KONUŞTU

İskele Meydanı'na çekilen traktör römorku üzerinden halka seslenen İnce, şu ifadeleri kullandı:

"İki tür konuşma vardır, kağıda bakarak ve cama bakarak. Bir gün cam bozuldu ortada kaldı, camdan konuşunca kültürlü, candan konuşunca küfürbaz. Bunun bir de ağlayan yardımcısı var. Bana Elazığ'dan laf atmış. Ben ona seçim bölgesinden sesleniyorum. Haram parayla umreye gitmek mi? Helal para ile Kumla'ya gitmek mi? Fotoğrafımdan bahsediyorlar. O fotoğrafı gördün de uyuşturucu baronları ile Kıbrıs'ta aynı kareye giren kardeşinin fotoğrafını görmedin mi? Hırsızlık yapan bakan çocukları için ağlıyor. Ben Ali İsmail Korkmaz için, Berkin Elvan için, Güneydoğu'daki şehitlerimiz için ağlıyorum. Dünyanın her yerinde polis hırsızı kovalar, bizde ise hırsız polisi kovalıyor. Bunlar güya İsrail'i protesto ediyor ve Coca Cola'yı Fanta ile protesto ediyor. Bunlar terbiyesiz adamlar."

"BİR YANDA CUMHURİYET, BİR YANDA ŞEZLONG"

10 Ağustos'ta yapılacak seçimin sıradan bir seçim olmayacağını belirten İnce, "Bu seçimde milletvekili veya belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bir yanda Cumhuriyet, bir yanda şezlong. Recep Tayyip Erdoğan sizleri küçümsüyor, alay ediyor, 'Nasılsa tatili bırakıp sandığa gitmezler' diyor.

Erdoğan'ın kampanyasına bağış yapmak için iş adamları sıraya girmiş durumda ama insanlık onuru her zaman parayı yenmiştir. Yalova'da trilyonlar harcadılar, bakanları, milletvekillerini seferber ettiler, burunlarını sürttük.

"ERDOĞAN GEZİ'DE YENİLDİ"

"Geçmişte de defalarca yenilgi yaşayan Erdoğan, hiç yenilmediğini söylüyor ama önce 1 Mart Tezkeresi'nde, sonra Gezi olaylarında yenildi. Vatandaş o AVM'yi yaptırtmadı" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim için en önemli detay katılımdır. Bu nedenle şezlonga değil, sandığa gideceğiz. Eğer katılım yüzde 80'i bulursa Ekmeleddin Bey'i ilk turda cumhurbaşkanı yaparız. Erdoğan'ın hayatı yalan. Lisede Lefter'i izleyerek Fenerbahçeli olduğunu söylüyor. Lefter Futbolu 1964 yılında bıraktığında Erdoğan daha 10 yaşındaydı. 80 öncesinde kızı Esma'nın kendisine, 'Baba biraz da bize zaman ayır' dediğini iddia ediyor, öğreniyoruz ki kızı 1983'te doğmuş. 'Dedem Sarıkamış'ta şehit' diyor, tek bir isime rastlanmıyor. SSK emeklisiyim diyor, kendisi de benim gibi milletvekili Emeklisi. Ofer'le görüşmedim diyor, görüştüğünü ertesi gün kabul ediyor. 'Öcalan'la görüşen Şerefsizdir' demişti Erdoğan, sonrasında, 'Devlet görüşmüş' dedi, en son olarak da, 'Benim talimatımla görüşüldü' dedi. Kayseri'de, konuşma yaparken yüksekte, 'Şerefsiz' yazılı bir afiş görmüştüm, sahibi onu gidip alsın. Bunların yalanlarının sonu yok. Şimdi sözde İsrail'e tepki gösteriyor, Yahudi mallarını kullanmamaktan bahsediyorlar. 2009 yılında Hüseyin Çelik, 'İsrail'i boykot etmeyin' diye genelge yayınlamıştı. Aynı zamanda devlet yaptırım uygulamıyor. Türkiye'nin sınır komşuları değişti, bir yanda IŞİD, Barzani, bir yanda biz. İtibarımız dip yapmış durumda. Böyle bir adam başbakan olmuş ama cumhurbaşkanı olabilir mi? İhsanoğlu CHP'nin adayı değildir. MHP, DSP, DP veya BBP'nin de adayı değildir. Partiler ülkemizin kötü gidişatının farkına varmış ve ortak adaya destek vermişlerdir. 10 Ağustos'ta bunu göndereceğiz. O zaman küçük kıyamet kopacak. Umutlar yeşerecek, ülkemiz özgürleşecek, Erdoğan da cezasını çekecek ama siz kusura bakmayın, anne tarafımdan Rizeliyim ve bu yüzden onu cezaevinde ziyaret edeceğim. ve son olarak söyleyeyim, devletin parasını çalan, sınavda öğrencinin puanını çalan, oy da çalar" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Muharrem İnce Bursa'da Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement