Muhasebe Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muhasebe Haftası Kutlandı

Muhasebe Haftası Kutlandı

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MARDİNSMMMO) Muhasebe Haftası’nı kutladı.

03.03.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin- Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MARDİNSMMMO) Muhasebe Haftası'nı kutladı.

Muhasebe Haftası Mardin'de bir otelde kutlandı. Mardin ve Şırnak'taki üye muhasebecilerin geniş katılımıyla gerçekleşen törene ayrıca TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, Mardin İl Defterdarı Zafer Güler, Mardin Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çelik de katıldı. Mardin–Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Nurullah Budak'ın açılış konuşmasını yaptığı gecede mali müşavirlik mesleğinin, Türkiye'de en zor kazanılan bir unvan ve hak olmasına rağmen, maalesef hala hak ettiği konuma ulaşamadığını söyledi. Budak, "Muhasebe bilincinin geliştirilmesi ve öneminin anlaşılması için Muhasebe Haftası etkinlikleri son derece büyük önem arz etmektedir. Bizler bugün muhasebe camiası olarak mesleki sorumlulukların, sosyal sorumlulukların ve ülkenin temel sorunlarının bilinci de olan meslek mensupları olarak, üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mali müşavirlik mesleği, Türkiye'de en zor kazanılan bir unvan ve hak olmasına rağmen, maalesef hala hak ettiği konuma ulaştığını söyleyemeyiz. Mali müşavirlik mesleğinin hak ettiği noktaya gelmesi için hepimizin büyük bir emek ve gayret sarf etmesi gerekmektedir. Mali Müşavirlik mesleğinin aynı zamanda bir denetim mesleği olduğunu unutmamalıyız. Denetimin olmadığı her yerde suiistimaller yaşanır, yolsuzluk yaşanır, karanlık işler yaşanır. Yolsuzluğun, suiistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetimdir. Mali müşavirlik mesleğinin görev ve sorumluluklarının, uluslararası standartlara getirilmesi en büyük temennimizdir. Mesela bir bağımsız denetçiliktir, tutturmuş gidiyoruz. Neredeyse mali müşavirlik unvanımızı unutacağız. Değerli Arkadaşlar Bağımsız denetçilik bir meslek değildir. Mesleğimizin bir uzmanlık alanıdır. Bağımsız denetçi olmadan Mali Müşavir olabilirsiniz, fakat Mali Müşavir olamadan Bağımsız denetçi olamazsınız. Ayrıca, bağımsız denetçi olmak için 15 yıllık kıdem şartını da son derece yanlış buluyorum. 3568 sayılı meslek yasamızda da belirtildiği üzere, mali müşavir olan her meslektaşımız bağımsız denetçi olabilmelidir" dedi.

Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, muhasebecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu ve bu mesleğin kolay elde edilemediğini söyledi. Sönmez muhasebecilerin beraber hareket ederek birçok sorunun üstesinden gelebileceklerini ifade etti.

Daha sonra ruhsat dağıtımı yapıldı. Mardin-Şırnak'ta mesleği yapmaya kazanan Ömer Yılmaz Kasab, Bengin Acar, Levent Kertis, Mehmet Külter ve Atilla Akçay'a ruhsatları takdim edildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhasebe Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement