AK Parti'li Demiröz'den Muhasebeciler Haftası Mesajı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Demiröz'den Muhasebeciler Haftası Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

02.03.2016 14:25  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Demiröz, kutlama mesajında, düzenli bir vergi sisteminin işlemlerin kayıt altına alınmasıyla gerçekleşeceğini belirterek, bunun gerçekleştirilmesinde en önemli gücün de mali müşavirler ve muhasebeciler olduğunu bildirdi.

Muhasebecilik sektörünün, vatandaşın ve devletin ekonomik açıdan müreffeh hale gelmesi için mühim ve etkin bir rol oynadığını kaydeden Demiröz, mesajında şunlara yer verdi:

"Vergisini ödeyen vatandaşla, vergiyi toplayan devlet arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Ülkemiz bu toplanan vergilerle gelişmekte ve çok büyük yatırımlar yapabilmektedir. Dönemimizde katma değer vergisi oranlarını, sosyal politika hedeflerimizle uyumlu olarak eğitim, sağlık, hazır giyim ve turizmde yüzde 18'den yüzde 8'e, bazı gıda maddelerinde de yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdük. Ekonominin yüksek oranlarda ve istikrarlı büyüme hızına ulaşması için, 2002 yılında yüzde 65 olan kurum kazançları üzerindeki vergi yükünü 31 puan düşürerek yüzde 34'e indirdik. OECD ülkeleri arasında bu alanda en düşük vergi yüküne sahip 7'nci ülke olduk. Vergi alanında yapılan birçok yeni çalışmayla halkımızın yanında olduk. Bu çalışmalarda özel sektör mensubu olsa da kamu görevini yerine getiren ve üyesi olduğum mali müşavirlik ve muhasebecilik mesleği mensubu arkadaşlarımın gününü kutluyorum ve başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Demiröz'den Muhasebeciler Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement