Muhasebeciler Mezun Oldukları Okullarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Muhasebeciler Mezun Oldukları Okullarını Ziyaret Etti

Muhasebeciler Mezun Oldukları Okullarını Ziyaret Etti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Mart ayının birinci haftası Girişimcilik ve Muhasebeciler Haftası olması sebebiyle muhasebecilik yapan meslek mensupları mezun oldukları okulu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

06.03.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Mart ayının birinci haftası Girişimcilik ve Muhasebeciler Haftası olması sebebiyle muhasebecilik yapan meslek mensupları mezun oldukları okulu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Eski adı Ticaret Meslek Lisesi olan Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak görev yapan 6 kişi mezun oldukları okulu ziyaret etti.

Burhaniye'de mesleki faaliyetlerine devam eden SMMM Aykut Ataman, Murat Özbay, Yusuf Filiz, Murat Dinçer ve Gülhan Çalışkan, öğrencilerle yapılan söyleşiye katılarak muhasebecilik mesleğine nasıl başladıklarını mesleğin güzel ve dezavantajlı yönleri ile meslek mensuplarında bulunması gereken nitelikler konusunda öğrencilerin sorularını cevapladılar. Mezun oldukları dönem ile günümüzü kıyaslayan meslek mensupları, "Bizler bir bilgisayarla eğitim almaya çalıştık. Günümüzde her öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde eğitim alabiliyorsunuz. Muhasebe eğitiminde elle defter tutma dönemi yerine günümüzde Bilgisayarlı Muhasebeyi uygulamalı olarak öğreniyor ve bu okulda okuyarak yaşıtlarınıza göre daha avantajlısınız. Bu okula isteyerek ya da ailelerinizin yönlendirmesiyle gelmiş olsanız da doğru yerdesiniz. Bu çağların ve öğretmenlerimizin kıymetini bilin" diye konuştular. Konuklar, hemen hemen her kurumda bir muhasebe departmanının olması ve muhasebe elemanlarının yeterli bilgi ve donanıma sahip olduklarında çok rahatlıkla iş bulduklarını vurgulayarak 4. Sınıfta staj yapacak öğrencilerde aradıkları nitelikleri sıraladılar. Öğretmen Ergüder Seyfi de, muhasebe meslek mensuplarının taşıması gereken niteliklerin başında dürüst, çalışkan, sır tutma ve öğrenme azmi olması gerektiğini belirterek söyleşiye küçük bir fıkra ile renk kattı. Öğretmen Semiha Seyfi ise," okulumuzdan mezun olarak bizden bayrağı alan ilçemizde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak görev yapan mezunlarımız bizim için çok özeller onlarla gurur duyuyoruz Öğrencilerimiz de şimdiden hedef belirlemelerinin önemini anlatıyoruz. 5 yıl sonra nerede olmayı hayal ediyorum sorusunu kendinize sorun. Amaçlarınız ve amaçlarınıza ulaştıracak yeterli çalışmayı sergilemeniz gerekiyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Mesleğinizde başarı diliyorum" dedi. Okul Müdürü Muhittin Şerbetçi de, okula gelerek öğrencilerle deneyimlerini paylaşan meslek mensuplarına teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhasebeciler Mezun Oldukları Okullarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement