Mühendis Adaylarından Fabrika Gezisi - Son Dakika
Yerel

Mühendis Adaylarından Fabrika Gezisi

Mühendis Adaylarından Fabrika Gezisi

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği öğrencileri, EMKO'yu gezdi.

18.05.2012 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği öğrencileri, EMKO'yu gezdi. Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, hocalardan teknolojiyi dış bağımlılıktan kurtaracak bir nesil yetiştirmelerini isterken, üniversiteler ile reel sektörün yardımlaşmasına her iki tarafın da ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Bartın Üniversitesi (BÜ) Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği öğrencileri ve Doğalgaz Tesisatı dersi hocaları Öğretim Görevlisi Volkan Kırmacı Emko'yu Bakacakkadı'da bulunan fabrikasında ziyaret etti. Makina Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri ve araştırma görevlileri fabrikayı gezerek, teknolojisini inceledi, Fabrika Mühendislerinden bilgiler aldılar.

Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, EMKO Satış Pazarlama Müdürü Ömer Faruk Yıldız, Üretim ve Fabrika sorumluları Evren Miyanyedi ve Hüseyin Aygün, öğrenciler ve öğretim görevlilerinin katıldığı söyleşi-ders yapıldı. Öğrenciler tarafından Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay'a, "EMKO ve Kelebek ne anlama geliyor?", "Hedeflerinize Ulaşabildiniz mi?", "Soğutma sektörüne girmeyi düşünür müsünüz?", "Sektörde ve yörede ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz?", "Yusuf Günay'ın 24 saatini bize anlatır mısınız?", "Başarılı olmak için tavsiyeleriniz?" soruları yöneltildi.

Örencilere tavsiyelerde bulunan Yusuf Günay, çok çalışarak daha iyi yerlere gelmelerini istedi.

Günay, hocalardan, teknolojiyi dış bağımlılıktan kurtaracak bir nesil yetiştirmelerini isterken, üniversiteler ile reel sektörün yardımlaşmasına her iki tarafın da ihtiyacı olduğunu kaydetti. Buna kendilerinin hazır olduğunu belirten Günay, "Böyle bir fabrikanın burada olması bölgeye ve öğrencilere büyük faydası var. Çok çalışmamız ve kendinizi geliştirmeniz, geleceğe hazırlamanız lazım. Teknolojimizi de geliştirip dışa bağımlı halden kurtulmamız gerekir" dedi. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, kendilerini kabul ettiği için EMKO yetkililerine teşekkür ettiler.

Öğretim görevlileri, gezinin çok faydalı bir organizasyon olduğunu ve herkesin istifade ettiğini söylediler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mühendis Adaylarından Fabrika Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement