Mühendis Odaları, Validebağ'ı Toplantı Mekanı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mühendis Odaları, Validebağ'ı Toplantı Mekanı Yaptı

Mühendis Odaları, Validebağ\'ı Toplantı Mekanı Yaptı

Validebağ Korusunun yanındaki arazide yapımı devam eden inşaatın hemen önünde bulunan Menekşe Parkı, mühendis odalarının toplantı alanı haline geldi.

18.11.2014 21:49  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Validebağ korusu'nun yanındaki arazide yapımı devam eden inşaatın hemen önünde bulunan Menekşe Parkı, mühendis odalarının toplantı alanı haline geldi. Odalar, düzenli ve rutin olarak yaptıkları yönetim kurulu toplantılarını bir süreden beri Menekşe Parkı'nda yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Gemi İnşa Mühendisleri Odası'nın yaptığı toplantının ve basın açıklamasının ardından, bu akşam da Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, rutin Yönetim Kurulu toplantısını Menekşe Şarkı'nda gerçekleştirdi.

Yapılan sembolik toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdal Şahan, " Dünya Sağlık Örgütü, kentte kişi başına düşen yeşil alanın en az 9 metrekare olması gerektiğini, 10-15 metrekarenin ise ideal olduğunu belirtiyor" diyerek, bu sayının Stockholm'de 87,52, Amsterdam'da 45,5, Roma'da 45,3, New York'ta 29,1, Londra'da 26,9, İstanbul'da ise 6,05 metrekare olduğunu söyledi.

Şahan, " Çatalca, Ağva gibi İstanbul'a uzak alanların yeşil alanları bu hesaplamadan çıkarıldığında, İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan 1,50 metrekareye düşüyor. Bu nedenle şehir merkezindeki alanlar ve Validebağ Korusu korunmalıdır" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mühendis Odaları, Validebağ'ı Toplantı Mekanı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement