Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü - Son Dakika
Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü

Muhsin Yazıcıoğlu\'nun Ölümü

BBP MYK Üyesi Yavuz: "Soruşturma dosyasına eklenecek askeri ve sivil radar kayıtları davanın seyrini değiştirecek" "Farklı radar noktalarından alınan kayıtların mukayeseli incelenmesinin bizi daha müspet ve gerçekçi bir sonuca götüreceğine inanıyoruz"

22.04.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP MYK Üyesi Kemal Yavuz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, "Soruşturma dosyasına eklenecek askeri ve sivil radar kayıtları davanın seyrini değiştirebilir" dedi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma dosyasının Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini anımsattı.

Toplanan tüm delillerin bir bütün olarak ele alındığını vurgulayan Yavuz, "Hava hareketliliğine ilişkin Erzurum Dumlu Hava Mevzi Radar Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığında keşif yapıldı. Sivil ve askeri radarlardan alınan görüntüler karşılaştırılıyor" dedi.

Delillerin önemli ölçüde toplandığını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bilirkişi kurulu bu konu üzerinde çalışıyor ve henüz rapor sunulmadı. Bu rapordan sonra hava hareketliliği, özellikle de 'helikopterin jetlerin oluşturduğu türbülansla düştüğüne' dair iddialarımız konusunda bir aşama katedileceği düşüncesindeyiz. Bunun yanında Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Bikim Merkezi ve Malatya Yamadağ Hava Radar Üssünde inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca farklı radar noktalarından alınan kayıtların mukayeseli incelenmesinin bizi daha müspet ve gerçekçi bir sonuca götüreceğine inanıyoruz. Dolayısıyla soruşturma dosyasına eklenecek askeri ve sivil radar kayıtları davanın seyrini değiştirebilir."

Yavuz, radar kayıtlarına müdahale olup olmadığının da araştırıldığına işaret etti.

Bilirkişi raporlarının dosyanın seyrini belirleyeceğini aktaran Yavuz, Helikopterin türbülans etkisiyle düşme ihtimalini de araştırıyoruz. Uzmanlar, 'helikopterin türbülanslı ortamda savrulup gideceğini' ifade ediyorlar. Jetler, tepkime suretiyle dikey 1 kilometre, yatay 10 kilometre hava türbülansı oluşturabiliyor. Dolayısıyla jetlerin helikoptere ne kadar yaklaştığı tespit edilmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement