Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta Anıldı - Son Dakika
Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta Anıldı

Sivas'ta merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde ölen 4 kişi için anma programı düzenlendi.

28.03.2014 22:32  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişi için anma programı düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatan slayt gösterisi sunuldu.

Programa katılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, 5 yıldır dertlerini kimseye anlatamadıklarını söyledi.

Kimsenin kendilerinin derdine derman olmak istemediğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Bu 5 yıllık süreçte hukuk içerisinde kalarak, hukuku çiğnemek istemedik. Ülkemizde dirlik, düzen olsun, huzur olsun, kardeşlerimiz karşı karşıya gelmesin diye çaba sarf ettik. Ancak bu çabamızı kimse görmek istemedi. Buradan Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum. Sizler canınızın istediği zaman her şeyi nasıl yaptığınızı gözümüze soka soka gösterdiniz. Görüyoruz ki 17 Aralık'tan sonra sizin canınız acıdığında neler yapıyormuşsunuz, nelere kadirmişsiniz. 5 yıllık süreçte 12 çocuğun gözyaşlarını ve bizlerin dertlerini bir nebze olsun telafi etme yoluna gitmediniz" ifadesini kullandı.

Gelinen noktada çok kızgın ve üzgün olduğun belirten Yazıcıoğlu, "Aynı zamanda bir din kardeşi olarak gördüğüm insanlara son derece kırgınım. Muhsin Yazıcıoğlu size gerçek manada kardeşlik yapmıştır. Ama siz Muhsin Yazıcıoğlu'na kardeşlik yapmadınız, yapmamaya da devam ediyorsunuz. 5 yıllık süreçte adam gibi muhatap bulamadık" diye konuştu.

5 yıllık süreçte kişiye, zamana, duruma göre değişen bir adalet sistemi olduğunu gördüklerini dile getiren Yazıcıoğlu, "Yaşadığımız süreçten sonra hiç kimse bana Türkiye'de adalet var diyemez, beni inandıramaz. Biz bu adaleti isterken kendimiz için istemedik, Türkiye için de istedik. Türkiye'de bir daha böyle vahim olaylar gerçekleşmesin diye istedik. Ama siz üzerini örttükçe örmeye çalıştınız. Önce karla örttünüz, sonra da farklı şekillerde örtmeye çalıştınız" değerlendirmesinde bulundu.

Gülefer Yazıcıoğlu, haklarını aradıklarını ve bu ülkenin vatandaşı olarak refah ve huzur içinde yaşamak istediklerini dile getirerek, ülkede dirlik ve düzenin, huzurun olmasından yana çaba sarf ettiklerini, kimseyi kışkırtmadıklarını vurgulayarak, "Kimseyi birbirine düşürmeye, kimsenin arasına nifak tohumu sokmaya çalışmıyoruz. Çalışsaydık, bunu helikopterin düştüğü andan itibaren yapardık. Kimsenin bu iyi niyetimizi kimsenin suistimal etmeye hakkı yok. Ölü üzerinde siyaset yapmayı biz bilmeyiz. Ölü üzerinde siyaset yapsaydık çok farklı yapardık bize yakışmazdı. Biz Muhsin başkana yakışır bir şekilde davranmak istedik ve onun gibi davrandık. Muhsince davranmanın, Muhsin Yazıcıoğlu gibi davranmanın bedeli adaletsizlik olmamalı. Bizim adaletimizi tez elden vermeliler" diye konuştu.

"Seçimden seçime hatırlanan kardeşliği asla kabul etmiyorum"

Adalet mekanizmasının hızlı şekilde işlemesi gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Demek ki bu mesele çözülmek istenmiyor ki ağırdan alıyorlar" diyerek, ilahi adaletin yerini bulacağından emin olduğunu söyledi.

Yıllardır sustuğunu, öfkeli, kızgın ve kırgın olduğu için basın karşısına çıkmak istemediğini belirten Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı, 'Adalet Bakanlığını ve bazı kurumları uyardım' diye. Uyardınız da ne oldu, ne yaptılar? Ben sonuca bakarım. Geç gelen adalete asla adalet olarak kabul etmiyoruz. Koca 5 yıl geçti ve hala Başbakanlık Teftiş Kurulu bizim olayımızla ilgili rapor hazırlayacak. Ne kadar acı. Demek ki bu ülkede sade vatandaş olmak adaleti geciktiriyormuş, bunu da gördük. Türkiye'yi yönetenlere buradan tekrar sesleniyorum, koca 5 yıl geçti, kardeşim demekle kardeş olunmuyor, seçimden seçime hatırlanan kardeşliği asla kabul etmiyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun size yaptığı kardeşliğin aynısını sizden bekliyorum. Sizler onun nasıl kardeşlik yaptığını benden çok daha iyi biliyorsunuz. Onun için Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaptığı din kardeşliğinin aynısını tezce, hiç gecikmeden bizlere teslim edin lütfen."

Yazıcıoğlu, yerel seçimlere de değinerek, ömrü yettiğince Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarına destek olacağını ve onların yanında yer alacağını söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Muhsin Yazıoğlu'nu unutmadıklarını ve olayın bir an önce aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Program daha sonra naat okunması ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun anlatılmasıyla devam etti. Programa, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Sivas

Muhsin Yazıcıoğlu Sivas\'ta Anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement