Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verilmesi

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verilmesi

Kahramanmaraş'ta 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber yaşamını yitirenlerden Erhan Üstündağ ve Yüksel Yancı'nın ailesi, müdahillik dilekçesi verdi.

23.08.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber yaşamını yitirenlerden Erhan Üstündağ ve Yüksel Yancı'nın ailesi, müdahillik dilekçesi verdi.

Dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ve İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın ağabeyi Turan Yancı, Sivas Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Üstündağ, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain kalkışmasında ve son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini, birliğe ve dirliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Üstündağ, şunları kaydetti:

"Bir gecede bu haince kalkışmayı bertaraf eden, demokrasiye sahip çıkan, özgür, bağımsız olarak yaşamak için ant içen aziz milletimizi tebrik ediyorum. Allah bir daha bu günleri göstermesin. Başarısız olan bu girişimle toparlanmak isteyen FETÖ, bir süredir sessiz olan, kanla beslenen PKK terör örgütünden yardım isteyerek, terörün kanlı yüzünü doğuda masum vatandaşlarımıza bir kere daha göstermiştir. FETÖ, PKK, DAEŞ, Türkiye'nin iç güvenliğini ve sınır güvenliğini tehdit etmektedir. Bu tehdide hiçbir zaman boyun eğmeyecek devletimizin ve aziz milletimizin yanında olacağız."

Dış güçlerin ve onların uzantılarının, birçok bilgi, belge, tanık, radar kayıtları olmasına rağmen zaman aşımı kavramını iyi kullandığını ve Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlarının ölümüyle ilgili soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesine neden olduğunu savunan Üstündağ, takipsizlik kararına da itiraz etmelerine rağmen henüz sonuç alamadıklarını söyledi.

Üstündağ, her ortamda Türk milletine ve yargısına güvenlerinin tam olduğunu belirttiklerini söyledi.

Müdahillik dilekçesini Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiklerini belirten Üstündağ, takipsizlik kararı kendilerini derinden üzse de hukuki sürecin işletilmesi için müracaatlarını yaptıklarını dile getirdi.

Üstündağ, "Davayı gerekirse Anayasa Mahkemesine, orası da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğimizin bilinmesini istiyorum." dedi.

Ahmet Üstündağ, bir soru üzerine FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişiminde bulunan ve tutuklananlar arasında yer alan bazı askerlerin, helikopter kazasının ardından kaza kırım ekibinde bulunan ve helikopterden parça çalanlardan olduğunu anımsatarak, "Ordu mensubu astsubaylar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıyorlarsa bu kazanın da FETÖ ile bir bağlantısı vardır." şeklinde konuştu.

Helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden gazeteci İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay'ın da müdahil olmak için dilekçe vereceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement