Muhtardan "Sarhoşlara" Bariyerli Önlem - Son Dakika
Kültür Sanat

Muhtardan "Sarhoşlara" Bariyerli Önlem

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyü muhtarı Mehmet Keleş, "alkol alan kişilerin geçiş güzergahı haline geldiği" gerekçesiyle köyden Kılıçkaya Baraj Gölü'ne giden stabilize yolu her gün saat 20.00'den itibaren demir bariyerle kapatarak, araçların saat 07.00'ye kadar geçişine izin vermiyor.

26.11.2015 11:37  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, "alkollü kişilerin geçiş güzergahı haline geldiği" gerekçesiyle köyden Kılıçkaya Baraj Gölü'ne giden stabilize yolu her gün saat 20.00'den sabah 07.00'ye kadar demir bariyerle kapatıyor. Suşehri ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 15 haneli Küçükgüzel köyünün muhtarı Mehmet Keleş, köyde yaşayanların huzur ve güvenliği için ilginç bir uygulama başlattı.Kılıçkaya Baraj Gölü kıyısında alkol aldıktan sonra araçla dönenlerin köyden geçen stabilize yolu kullanırken köy sakinlerine rahatsızlık vermesi üzerine Keleş, yolu akşamları kapatmak için demir bariyer yaptırdı.Keleş, köyün huzur ve güvenliği için her gün saat 20.00'den sabah saat 07.00'ye kadar bariyeri indirip kilitleyerek geçişi engelliyor. Keleş, bariyerin olduğu yere yolun saat 20.00'den sonra kapalı olduğunu belirten bir levha da koyuyor.Muhtar Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köyümüzün içerisinden geçen yol, özellikle baraj gölü kenarına giden piknikçilerin güzergahı olarak kullanılıyor. Akşam saatlerinde özellikle içki içenlerin uğrak yerleri haline geldiği için bu da bizleri rahatsız etmeye başladı. Söz konusu kişiler köyden geçerken rahatsız oluyoruz. Ben de bu nedenle akşam saat 20.00'de bariyeri kapatıyorum ve kilitliyorum, saat 07.00 sularında ise tekrar açıyorum" diye konuştu.Köylerinin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Keleş, köyün güzelleşmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

Köye çocuk oyun parkları kurdurduğunu, keklik, sülün, tavus kuşunun da bulunduğu "hayvanat bahçesi" yaptığını anlatan Keleş, "Amacım, köyüme hizmet etmektir. Yaklaşık 29 yıldır köyün muhtarlık görevini yapıyorum. Bu nedenle köyümün güvenliği ve huzuru için bu uygulamayı başlattım" ifadelerini kullandı. Bazı kişilerin yolu kapattığı için kendisine kızdığını dile getiren Keleş, huzur ve güvenliği sağlamak için buna mecbur olduğunu sözlerine ekledi.

Muhtardan "Sarhoşlara" Bariyerli Önlem
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Muhtardan 'Sarhoşlara' Bariyerli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hayran kiz: mal mi ne ya 4 evin muhtari 0 0 Yanıtla

Advertisement