Muhtarlar Birliğinde Arık Dönemi - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Birliğinde Arık Dönemi

Muhtarlar Birliğinde Arık Dönemi

Muğla Muhtarlar Birliği Derneği’nin olağan 2’inci kongresi Yörük Obaları Derneği’nde yapıldı.

25.04.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Muhtarlar Birliği Derneği'nin olağan 2'inci kongresi Yörük Obaları Derneği'nde yapıldı. Kongrenin divan başkanlığını Türkiye Muhtarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Muhtarlar Birliği Başkanı Mithatpaşa Mahalle muhtarı Hasan Baykal yaptı. Kongreye Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de katıldı.

Kongrede mevcut başkan Mehmet Baştuğ aday olmazken, tek liste ile gidilen seçimde Menteşe Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Şükrü Arık Muğla Muhtarlar Birliği Derneği'nin yeni başkanı seçildi. Kongrede tekrar aday olmayan Mehmet Baştuğ yaptığı konuşmada, "Dernek olarak geçtiğimiz yıllarda yaptığımız genel kurulda birlikten güç doğar felsefesini şiar edindik ve muhtarlarımızı tek çatı altında getirerek sorunlarımızı tek elden ve daha çabuk çözmek için bir araya geldik. 1. Olağan genel kurulda Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonuna katıldık. Şu anki çalışmamız mevcut muhtar federasyonları ile birleşip en üst kuruluş olan Muhtarlar Birliği Konfederasyonunu hayata geçirmek. Görev yaptığım süreç içinde üyelerimizden gelen sorunları belediyeler, valilik ve bakanlığımız düzeyine taşıyarak çözüm aradık. Bunun yanında iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri ile görüşerek sorunlarımızı içeren dosyaları kendilerine ilettik ve sorunların TBMM çatısı altında çözüm bulması için girişimlerde bulunduk. Görev sürem içinde yerel yönetimler ile sevgi ve saygı çerçevesinde ilişkilerimiz devam etti" dedi.

Kongrede konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, "Köylerimizin Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşmesinin ardından mahallelerimizde görev yapan muhtarlarımızın sorunları daha arttı. Bütçesi bile olmayan muhtarlarımızın köylerin sorunları ile ilgili biz bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan belediye olarak elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Elimizde kısıtlı bir bütçe var. Bu bütçe ile hizmet üretmek zor. Sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda ayrım yapmadan yapılması gereken ne varsa bugüne kadar olduğu gibi yine yapmak için çalışacağız. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, bugüne kadar görevi yürüten Mehmet Baştuğ'a da hizmetleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla Muhtarlar Birliği Derneği'nin kongresinde yönetim kuruluna Şükrü Arık, Orhan Akcan, Hayrettin Akay, Hasan Altaş, Hayati Zorlu, Hasan Ali Baydur, Güngör Uzun, Süleyman Gül ve Şevket Öztürk seçildi. Yeni Başkan Şükrü Arık yaptığı teşekkür konuşmasında, "Aldığımız bayrağı daha yukarı çıkarmak için gayret göstereceğiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ile devraldığımız bu görevde başta yerel yönetimler olmak üzere devletin her kademesinde bize gelen sorunların çözümü konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çözüm üretmek için çalışacağız. Yönetim kurulumuz kağıt üzerinde 9 kişiden oluşuyor, ama bizim için tüm üyelerimiz bizim yönetim kurulumuzun üyesidir. Bireysel değil, birlik içinde hareket edeceğiz. Ben Mehmet Baştuğ Başkanıma bugüne kadar verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ederim" dedi.

Gerçekleştirilen kongre sonunda yeni Başkan Şükrü Arık ve Menteşe Belediye başkanı Bahattin Gümüş, hizmetleri nedeniyle Mehmet Baştuğ'a plaket verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Birliğinde Arık Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement