Muhtarlar Günü - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Günü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit'te muhtarlarla bir araya gelip, sorunlarını dinledi.

19.10.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit'te muhtarlarla bir araya gelip, sorunlarını dinledi.

Aydınoğlu, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde Edremit Körfezi'nde yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlattı.

Yeniden sandığa gidileceğini belirten Aydınlıoğlu, "Sandıktan çıkan başımızın üzerine. İyi ki Türkiye'de cumhuriyet, demokrasi ve halk iradesinin üstünlüğü var. Çevre ülkelere baktığımız zaman, demokrasiden mahrum olan ülkeler çok. Özellikle İslam ülkelerinde maalesef sandık sonuçlarına bile riayet edilmiyor. Dolayısıyla bu ülke demokraside çok ileri" dedi.

Türkiye'yi sevdiklerine işaret eden Aydınlıoğlu, "Balıkesir büyükşehir oldu ve bununla birlikte BASKİ kuruldu. Ulaşım, itfaiye gibi alanlar büyük şehrin ilgi alanına girdi. Su, yol ve kanalizasyon işlerinin tamamı artık BASKİ'de. Artık bu işleri de öğrendik. 12 yıldır Balıkesir'e ne yapıldı hepsini biliyorum. Bölgemizde yaptığımız çok çok önemli hizmetler var. Edremit ilçemize yeni okullar kazandıracağız. Ortaokul ihtiyacı olduğunu öğrendik ve girişimlere başladık. Edremit Körfezi'nde çok fazla başı boş hayvan var. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'dan söz almıştık" diye konuştu.

Aydınlıoğlu, Havran- İvrindi arasında 450 dönümlük alana köpek barınağı yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Edremit'e 4 yıllık bir fakülte açılması için karar alınıp, YÖK'e gönderildi. İnşallah yapıp açılışını yapacağız. Havran'dan başlamak üzere, Köylüce Barajı, Kalabak Barajı ve İnönü'ye Eybek Barajı, Edremit'te yıllardır konuşulur Kızılkeçili Barajı, Narlı Barajı ve Mıhlı Barajı, Burhaniye'ye Reşitköy Barajı dışında Bahadınlı Barajı, Gömeç'e Ulubeyler Göleti ve Ayvalık'a bir tane daha baraj yapılacak. Bunlar, özellikle içme suyunun karşılanması için yapılıyor. Çünkü bir çok bölgemizde on binlerce artezyen kuyuları var ve yer altı suları çekiliyor. Bu olunca da deniz suyu bu boşluğa kayıyor. Toprakta tuzlanma olduğu zaman da oradaki ağaçlar, bitkiler kurumaya başlar. Yer altı sularımıza dokunmadan barajlarımızla içme suyumuzu sağlayacağız. Artan suyu da sulamada kullanacağız. En az 100 yıl bölgenin içme suyu ihtiyacı da buradan karşılanmış olacak."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement