Muhtarlardan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Muhtarlardan Aa'ya Ziyaret

Muhtarlardan Aa\'ya Ziyaret

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, "15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlenmesinde Anadolu Ajansının da çok ciddi payı oldu.

19.10.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, " 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlenmesinde Anadolu Ajansının da çok ciddi payı oldu." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Butaku ve beraberindeki muhtarlar, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ile görüştü.

Butaku, ziyarette yaptığı konuşmada, bir haberin kaynağı Anadolu Ajansı ise o haberin doğru olduğuna dikkati çekerek, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Anadolu Ajansı muhabirlerinin canlarını ortaya koyarak, çok ciddi mücadeleler verdiklerini söyledi.

"15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlenmesinde Anadolu Ajansının da çok ciddi payı oldu." diyen Butaku, o gece sabaha kadar, sokaktayken bile telefonunundan Anadolu Ajansının haberlerini takip ettiğini anlattı.

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının yayınlanmasının ardından muhtarlar olarak AA'yı ziyaret etmeye karar verdiklerini kaydeden Butaku, çalışmalarından dolayı AA'ya teşekkür etti.

"45 ülkeye haber ihraç ediyoruz"

AA Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Öymez de milli iradenin ilk basamağının, seçimle işbaşına gelen ilk kademe demokrasi yöneticilerinin muhtarlar olduğunu ve muhtarların önemli bir görev ifa ettiklerini söyledi.

AA'nın kuruluşundan itibaren "Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak" amacıyla görev yaptığına dikkati çeken Öymez, bu hedefi daha iyi biçimde yerine getirebilmek için ileri adımlar atıldığını vurguladı.

Öymez, "Personel sayısı, Türkiye ve dünya üzerindeki yaygınlık, ürettiği haber, fotoğraf, video sayısı gibi kriterler bazında baktığımızda Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en büyük medya kuruluşu. Günde bin 800, bin 900 civarında haber, bin 800 civarında fotoğraf üretiyoruz. Günde 500'e yakın video üretip yayınlıyoruz." diye konuştu.

Ulusal medyanın yanı sıra yabancı medyanın da AA'nın hizmetlerinden yararlandığını aktaran Öymez, AA tarafından 45 ülkeye haber ihraç edildiği bilgisini paylaştı.

AA'nın 32 ülkede ofisi bulunduğuna ve farklı dillerdeki yayınlarla günlük on bini bulabilen ürünlerin medyaya servis edildiğine işaret eden Öymez, gazete ve televizyonlardaki pek çok haberin kaynağının AA olduğuna dikkati çekti.

Öymez, Ortadoğu'daki gelişmeleri dünyaya en iyi anlatan haber ajanslarının başında AA'nın geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Suriyeli Ümran bebeğin fotoğrafı, Anadolu Ajansı foto muhabiri tarafından çekildi. Yabancı medyada geniş yer bulan Musul operasyonuna dair fotoğrafların tamamına yakını bizim çektiğimiz fotoğraflardır. Biz, savaşı, çatışmayı aktarırken oradaki büyük ülkelerin operasyonlarından ziyade o operasyondan etkilenen halkın dramını anlatmaya gayret ediyoruz. Ayaklarımızı daima Anadolu coğrafyasına basıyoruz. Bu toprağın çocuklarıyız, sizler gibi. Bu toprağın emeğini dünyaya yansıtmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarlardan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement