Muhtarlardan Birlik ve Beraberlik Yemeği - Son Dakika
Yerel

Muhtarlardan Birlik ve Beraberlik Yemeği

Muhtarlardan Birlik ve Beraberlik Yemeği

Tavşanlı Muhtarlar Derneği tarafından birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.

19.08.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Muhtarlar Derneği tarafından birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi. Etkinliğe Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl genel Meclisi üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi Gümüş, daire müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Diler Özden ve muhtarlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan protokol üyeleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte, birlik ve beraberliğin önemine yer verdiler. Tavşanlı Kaymakam Hatipoğlu, Tavşanlı'yı köyleriyle, beldeleriyle birlikte geliştirecek projelere önem verildiğini ifade ederek, gerçekleştirilen hizmetleri anlattı. Hatipoğlu, Tavşanlı'da, köylerin ilçe gelişmesine paralel olarak gelişmesi odaklı hizmetlerin, projelerin planlandığını ifade ederek, Bütün köylerde çöplerin toplanmasını gerçekleşen sayılı ilçelerden birinin Tavşanlı olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, "Türkiye'de çok az ilde olan köylerin tamamında çöp toplanması gibi çok büyük bir hizmet gerçek oldu. Büyük bir fedakarlıkla, il genelinde büyük fedakarlıklar içerisinde şuanda çöpleri il genelinde, Kütahya katı atık birliğine teslim eder bir noktaya geldik.Çevre bakanlığında iki ayrı kalemde Tavşanlı'ya proje desteği sağlandı. Hizmetlerin köylerde imara dönük projelerle sürecek" şeklinde konuştu.

"HİZMETLER EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Vural Kavuncu, Birlik beraberliğin, bu tür etkinliklerle, hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayatımızın her daim her katında görüyoruz. Her türlü etkinliğimizde acımızda sevincimizde sıkıntıda üzüntüde dertte bir araya nasıl geldiğimizi defalarca ve sorunların üstesinden nasıl geldiğinize de defalarca şahidiz. Bu birlik ve beraberlikle hizmetlerin en verimli şekilde devam ettiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşların siyasallaşmadıkları sürece, gerçek işlevlerini yerine getireceklerine dile getiren Kavuncu, Mess projesiyle ilgili, işçi alımlarıyla ilgili, park teknik maden işletmeciliğindeki konular gibi siyasileştirme çabalarının, çözüme yönelik olmaktan uzak olduğunu belirtti. Bu tür sivil toplum oluşumlarına siyaset karıştırılması çabalarının karşısında, vatandaşların isteği ve taleplerini değerlendirerek, çözüm odaklı hareket ettiklerini belirten Kavuncu, "Biz siyasete günlük olayları vatandaşımızın dertlerini işini ekmeğini siyasete alet etmemek noktasında kararlıyız. Bu noktada kimsede hevesli olmasın" diye konuştu.

"KÖYLERİMİZE GÜZEL HİZMETLERİN PEŞİNDEYİZ"

Çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, "Daha dün Başköy yolunu inceledik. Göbel yolunu sıcak asfalta tanıştırdık. Dereli yolunu gerçekten karayolları standardında yol ile buluşturuyoruz. İlçemizin diğer köylerinde çalışmalar yapıyoruz. Su getiriyoruz. Kanalizasyon alt yapısını çok büyük oranda güçlendiriyoruz. Artık köylerimizi farklı hizmetlerle buluşturma gayreti içerisindeyiz. Köylerimize spor alanları oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Alt yapı ve üst yapıyı tamamladıktan sonra köylümüze gelir getirici sulama alanında hem de spor aktivetilerini kolaylaştırmak açısından güzel hizmetlerin peşindeyiz" şeklinde konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Diler Özden, Muhtarlıklar devletin yasam yürütme yargı organlarına ve kolluk kuvvetlerine oksijen taşıyan can damarlarıdır. Özden, "Sosyal ve Siyasal yapının çekirdeğini teşkil eden muhtarlardan oluşan derneğimiz ilçemiz ve köylerimizin kalkınmasında gelişmesinde medeni ve kültürlü bir toplum yapısının oluşmasında en etkili kurum konumundadır" ifadelerini kullandı. (Tİ -EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlardan Birlik ve Beraberlik Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement