Muhtarların Sorunlarını Başbakan Davutoğlu'na İlettı - Son Dakika
Yerel

Muhtarların Sorunlarını Başbakan Davutoğlu'na İlettı

Muhtarların Sorunlarını Başbakan Davutoğlu\'na İlettı

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, muhtarların sorunlarından oluşan 5 önergeyi katıldıkları toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunduklarını söyledi.

18.04.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, muhtarların sorunlarından oluşan 5 önergeyi katıldıkları toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunduklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu ile muhtarların sorunlarının konuşulduğu görüşmeye katılarak Afyonkarahisar'ı temsil eden Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, konuyla ilgili açıklama yaptı. Örenkaya, "Ben buraya muhtarlara hizmet için geldim. Hizmet kutsal bir emanettir. Arkadaşlarıma "sizlere hizmet edeceğim" diyerek söz verdim. Bu söz neticesinde dün Ankara'ya giderek Sayın Başbakanımla görüştüm. Muhtarlar hakkında 5 tane önerge sunduk. Bu önergeden bir tanesi birlik yasası. Şu anda deniyor ki muhtarlar maaş alıyor. Muhtarların maaşı yok, sadece ödenek var. Maaş olursa bunların primleri devlet tarafından ödenmesi gerekir. 53 bin muhtar bir araya gelerek sesini duyurması gerekir. Muhtar arkadaşlar her biri ayrı ayrı dernek kuruyorlar. Bozgunculukla bir yere varılmaz. Her şey birlik beraberlik içerisinde olur. Başbakanımız birlik yasası için söz verdi. Bunu çıkaracaklarını belirtti. Muhtarlarımızın muhtarlık süreleri bittiğinde silah taşıması için maliyeye 3 bin 500 TL vergi ödüyor. Bu vergilerin kalkması için talebimizi sunduk. Vergi kalkmasa bile asgari ücrete düşeceği cevabını aldık Sayın Başbakan'dan" diye belirtti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarların Sorunlarını Başbakan Davutoğlu'na İlettı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement