Antalya'da Muhtarlığı 6'ncı Dönem de Kaptırmadı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Muhtarlığı 6'ncı Dönem de Kaptırmadı

Antalya'nın ilk kadın muhtarı unvanını taşıyan Muazzez Kaval, eşinden devraldığı göreve 6 dönem için yeniden seçildi.

03.04.2014 21:22  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın ilk kadın muhtarı unvanını taşıyan Muazzez Kaval, eşinden devraldığı göreve 6 dönem için yeniden seçildi.

Merkez ilçelerden Muratpaşa'nın Meltem Mahallesi sakinlerinden 53 yaşındaki Kaval'ın eşi Arif Kaval, 1989 yılındaki yerel seçimlerde birinci aza olmuş, muhtarın çalışmak üzere yurt dışına gitmesi üzerine muhtarlık görevine getirilmişti. Eşinin işleri nedeniyle ilgilenememesi sonucu Kaval, mahallenin gerçek muhtarı gibi görev yapmıştı. Kaval, 1991 yılındaki yerel seçimlerde aday olarak ilk kez muhtarlığa seçilmişti.

Kentin ilk kadın muhtarı da olan Kaval, o yıldan bugüne kadar tüm seçimlerde olduğu gibi 30 Mart'ta yapılan seçimlerde de muhtarlığa yeniden seçildi.

"Bu dönem son muhtarlık dönemim olacak"

Kaval, AA muhabirine, yeniden muhtar seçildiği için mutlu olduğunu, 5 yıl daha mahalleye hizmet vermekten onur duyacağını söyledi.

Son seçimlerde 9 bin 408 seçmenin bulunduğu mahallede büyük farkla muhtarlığı 6'ncı kez kazandığını dile getiren Kaval, "Mahalle sakinlerine bana duydukları güven ve sevgi için çok teşekkür ediyorum. Güzel bir ekiple 5 yıl geçireceğiz. Bu dönem son muhtarlık dönemim olacak, jübilemi yapacağım" dedi.

Mahallenin en büyük sorununun yeşil alanların değerlendirilememesi olduğunu ifade eden Kaval, mahalledeki kadınlar ve belediye başkanı ile sorunları birlikte, el ele çözeceklerini anlattı.

Yeni dönemde yapacağı projeler hakkında bilgi veren Kaval, şöyle konuştu:

"Mahallede kadınlara yönelik kurslar düzenliyoruz. Yeni dönemde de kadınlara yönelik belediye ile ortak mahalle tiyatrosu yapacağız. Gençlerimize yaz tatillerinde ücretsiz spor kursları yapmayı düşünüyoruz. Mahallemizi el birliği ile huzur ve mutluluk içinde yöneteceğiz."

Antalya\'da Muhtarlığı 6\'ncı Dönem de Kaptırmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Muhtarlığı 6'ncı Dönem de Kaptırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement