Muhteşem Göç Başladı - Son Dakika
Güncel

Muhteşem Göç Başladı

Muhteşem Göç Başladı

Muhteşem göç başladı DOĞU Anadolu Bölgesi'nin önemli değerlerinden olan ve Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek adeta uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin göçü başladı.

21.05.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhteşem göç başladı

DOĞU Anadolu Bölgesi'nin önemli değerlerinden olan ve Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek adeta uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin göçü başladı. Balıklar izlemeye gelenlere eşsiz görüntü ortaya çıkarırken, polisler de avlanmayı önlem için yoğun üreme göçünün görüldüğü bölgelerde görev yaparak uyarılarda bulunuyor.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz arası uygulanan av yasağı devam ederken, yaklaşık 2 milyar balık da üreme öncesi adaptasyon sağlamak için akarsu ağızlarına göç ediyor. Akıntının tersine yüzen ve önlerine çıkan engelleri zıplayarak aşan balıkların bu mücadelesi eşsiz bir görsel şölenin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Balıkların üreme göçünün en rahat izlendiği yerlerden birisi de Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Neso bölgesi. Çok sayıda kişinin izlemek için akın ettiği bölgede polisler de görev yapıyor. Polisler, gelenlere balık göçünün nedeninin anlatırken, kaçak avcılara karşı da önlem almaya çalışıyor.

Bu arada 40 yıl önce Muradiye'den göç ederek Bursa'ya yerleşen Mehmet Uldestan, komşu ve arkadaşlarına balık göçünü anlatmak için fotoğraf ve görüntü çektiğini belirtirken, herkesi bu göçü izlemeye davet ettiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhteşem Göç Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement