Muhteşem İftar Yemekli Tis Töreni - Son Dakika
Yerel

Muhteşem İftar Yemekli Tis Töreni

Muhteşem İftar Yemekli Tis Töreni

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın yetkili olduğu Kocasinan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde hizmet alımı yoluyla taşeron şirkette çalışan üyelerimizin toplu iş sözleşme törenleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

17.06.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın yetkili olduğu Kocasinan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde hizmet alımı yoluyla taşeron şirkette çalışan üyelerimizin toplu iş sözleşme törenleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Belediye yetkilileri ve çok sayıda belediye işçisi ve aileleri katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir programda yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak şu şekilde devam etti, "Bizler Afrika'nın derin köşelerinde aç kalan, Filistin'de Gazze'de bombalar altında iftar açamayan ve Doğu Türkistan'da Çin zulmü altında inim inim inleyen kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekmektedir. Onlara yardım yapmamız gerekmektedir. Yapamıyorsak bile onlar için dua etmeliyiz. Çünkü oruçlunun duası kabul olunur" dedi.

Gerçekleşen toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgiler veren Özdemir, " Hizmet-İş Sendikası olarak mücadeleye başladığımız tarih itibariyle hiçbir taşeron şirket çalışan arkadaşlarımızdan aidat almadık. Hiçbir karşılık beklemeden onları sendikamıza kayıt yaptık. Onlar için mücadele vererek kıdem haklarını kazandık. Yıllık ücretli izinlerini yasal düzeye getirdik. Mücadelemiz sonunda da toplu iş sözleşme hakkı kazandık. Hiçbir zaman kadrolu, taşeron ayırırdım yapmadan üyelerimizin üniversite de okuyan öğrencilerine burs verdik. 170 bin taşeron üyemizi hiçbir ücret almadan ferdi kaza sigortalı yaptık. Sendika olarak bizim düşüncemiz 'Nerede bir mazlum varsa bizlerden alacağı vardır' diyerek yolumuza devam ettik. İnşallah bu mücadelemizin sonunda kadro var. Tüm taşeron şirket çalışanları kadrolarına kavuşacaklar. Bizler umutluyuz. Hizmet-İş Sendikası olarak da bunun teminatını sizlere veriyorum" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik yaptığı konuşmasında toplu iş sözleşmesinde kazanılan haklarla ilgili bilgiler vererek şöyle devam etti. " Burada üyelerimiz adına Kocasinan Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza ve Müdürlerimize Toplu İş Sözleşmesi esnasında her konuda bize yardım etiklerinden dolayı teşekkür ederim. İnşallah üyelerimizin ücret artışıyla birlikte 400 bin nüfuslu Kocasinan ilçesine en iyi hizmeti yapmak için bizlerde elimizden geleni yapacağız.

Çok şükür huzurlu bir şehirde yaşıyor huzurlu bir belediyede çalışıyoruz. İşçisiyle memuruyla yıllarca gününde maaşlarımızı, sosyal haklarımızı aldık. Bu huzurun, bu birliğin, bu beraberliğin mimarı olan sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar 'da Kocasinan Belediyesinin işçi dostu bir belediye olduğunu ve bunu da bir kez daha gösterdiklerini söyleyerek şu şekilde devam etti, " Bugün burada hayırlı bir için toplanmış bulunmaktayız. Hem Ramazan Ayının bereketini, faziletini iftar sofrasında idrak edelim diye düşündük. Hem de işçi kardeşlerimiz için çok büyük bir müjdeyi böyle bir iftar sofrasında verelim istedik. Hükümetimiz kamuda çalışan arkadaşlarımız için düzenleme yaptı. 6552 sayılı yasa ile toplu sözleşme yapabilme ve ücret farklarını alabilme haklarına kavuşmuş oldular. Bizlerde işçi dostu belediye olarak çalışanlarımızın haklarına biran önce kavuşmalarını sağlayarak toplu iş sözleşmesine imzamızı attık. Belediyemize ve işçi arkadaşlarımıza sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Program sonunda Genel Başkan Yardımcımız Özdemir günün anısına Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'a hediye takdiminde Şube başkanımız Çelik ise işçiler adına bir buket çiçek takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhteşem İftar Yemekli Tis Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement