Müjdat Gezen'e, Ak Partililere Hakaretten Tazminat Cezası Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Müjdat Gezen'e, Ak Partililere Hakaretten Tazminat Cezası Verilmesi

Müjdat Gezen\'e, Ak Partililere Hakaretten Tazminat Cezası Verilmesi

Oyuncu Gezen: "Biz bu kararı gerekirse AİHM'e taşıyacağız ve kazanacağız. Ben yıllardır politik mizah yapan biriyim"

24.10.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katıldığı bir televizyon programı ile kendisine ait internet sitesinde " AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" iddiasıyla açılan davada, AK Partili 15 kişiye manevi tazminat ödemeye mahkum edilen oyuncu Müjdat Gezen, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacaklarını söyledi.

Oyuncu Gezen, avukatı Turgut Kazan ile İstanbul Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da aralarında yer aldığı AK Partili 15 kişiye 4'er bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle ilgili kararı eleştirdi.

Gezen, şunları söyledi:

"Sayın Kazan ile çok sayıda davayla karşılaştık. Hiçbirinde basının karşısına çıkmadık. Ancak sayın Kazan'ın, bunun içtihat haline geleceğini ve gelecek için oldukça önemli olduğunu söylemesi üzerine basın açıklaması gereği duyduk. Basın açıklamasına ise 'özellikle mizahçıları çağır' dedi. Çünkü bu gerçekten mizaha konu olacak bir karardır. Avukatım Turgut Kazan, bu kararın ifade özgürlüğü açısından çok önemli olduğunu söyledi. Biz bu kararı gerekirse AİHM'e taşıyacağız ve kazanacağız. Ben yıllardır politik mizah yapan biriyim. Bu hükümet yarın gidip yerine başkası geldiğinde yine aynı şeyleri söyleyeceğim. 12 Eylül'de bile yazdığım bir kitaptan dolayı kelepçe yedim, o günden bu yana söylemlerimde değişiklik olmadı."

Avukat Turgut Kazan da kararı eleştirerek, "İfade özgürlüğü açısından büyük bir tehlike oluşturan bu karara karşı, elbette hukuksal bütün imkanları kullanacağız" dedi.

Davanın süreci

Dava dilekçesinde, Gezen'in 1 Şubat 2011'de Star TV'de yayımlanan Arena programında "AKP yüzde 50 çıkmış. Aslında mesela Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması lazım" ve bir internet sitesinde de "AKP'nin oyları yüzde 50 diyenler iyi abartmışlar. Aziz Nesin'e göre yüzde 60 olmalıydı" sözlerine işaret edilerek, "Davalı (Gezen) oy verme oranı kadar aptal seçmen olduğu anlamına gelecek bu değerlendirmeyle açıkça AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham etmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Davayla Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Bülent Gedikli, Hüseyin Tanrıverdi, Ebide Sözen, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Murat Mercan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Muzaffer Baştopçu, İbrahim Yiğit ve Seracettin Karayağız'ın her biri için 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müjdat Gezen'e, Ak Partililere Hakaretten Tazminat Cezası Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement