Mülakatla Şube Müdürü Atamaları Yargıdan Döndü - Son Dakika
Güncel

Mülakatla Şube Müdürü Atamaları Yargıdan Döndü

Mülakatla Şube Müdürü Atamaları Yargıdan Döndü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sözlü mülakat sonrası gerçekleştirdiği 1709 şube müdürünün ataması yargıdan döndü.

14.10.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sözlü mülakat sonrası gerçekleştirdiği 1709 şube müdürünün ataması yargıdan döndü. Eğitim- Sen Balıkesir Şubesi'nin Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davada, mahkeme mülakatı iptal edip, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Sendikacılar bakanlığın bu kararı temyiz edemeyeceğini ve kararın 30 gün içinde uygulanması gerektiğini vurguladı. Mahkeme kararı ile birlikte mülakatla yapılan tüm sınavların iptal edilebileceği öne sürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı 10 Şubat- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavı'nın ardından şube müdürleri ataması yaptı. Tartışmaları ve itirazları getiren bu atamaların ardından, Eğitim- Sen Balıkesir Şubesi, Mehmet Vehbi Bolak Ticaret Meslek Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Özlem Özalp'in sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle önce Balıkesir İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme yetkili olmadığını belirterek dosyayı Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme verdiği kararda sendikanın bu işlemlerle ilgili yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Eğitim- Sen'in avukatları da davayı Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, 11 Eylül 2014 tarihinde verdiği kararda, sınavda sözlü sınavın değil, yazılı sınavın esas alınması gerektiğini vurgularken, davacı itirazının kabulüne, yürütmenin durdurulmasına yönelik olarak Ankara 10. İdare Mahkemesi'nce verilen kararın kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme kararında "Hukuka aykırı olduğu ve uygulanması halinde davacının telafisi güç zararına yolaçacağı açık bulunan dava konusu işlemin, dava sonuna kadar ve teminat aranmaksızın yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar verildi" denildi.

EĞİTİM-SEN'DEN TOPLANTI

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut ve Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, bugün düzenledikleri basın toplantısıyla Milli Eğitim'de deprem etkisi yaratan yargı kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde şube müdürleri yazılı sınavını kazanan 3 bin 500 adayın 10-28 Şubat 2014 tarihlerinde mülakata alındığını, mülakat sonunda bin 709'ünün şube müdürü olarak atandığını hatırlatan Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, "Bu dava ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde yaptığı sözlü puanlama işlemlerinin tamamının yürütmesini durdurduğumuzu açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz. Bugüne kadar birçok eğitimci arkadaşımız kendi sözlü mülakat puanını iptal ettirmişti ancak üyemiz lehine çıkan karar bunlardan farklı Türkiye genelinde bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Mahkeme kararının mülakatla yapılacak tüm sınavların iptalini getireceğini düşünüyoruz. Bu kararla birlikte mülakatın ortadan kalkacağı ve bir milat oluşturabileceği söylenebilir" dedi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEMYİZ HAKKI YOK'

Eğitim- Sen Balıkesir Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın Türkiye'de bir başka örneği olmadığını belirtirken, "Bu karara karşı itiraz hakkı yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu kararı temyiz etme şansı yok, çünkü karar kesin karardır" dedi. Kararın 30 gün içinde uygulanması gerektiğini savunan Sarıbülbül, " Anayasa Mahkemesi'nin 3 Ekim 2014'te verdiği kararı da unutmamak gerekiyor. Buna göre yargı kararını uygulamayanlar yargılanacak. Bu karar her şekilde 30 gün içinde uygulanacak. Uygulanmazsa biz gerekli şikayetlerde, suç duyurularında bulunup, dava açacağız" dedi.

ÖNCE BALIKESİR'E BAŞVURMUŞLAR

Açtıkları davada tüm Türkiye'yi ilgilendirdiği için sadece kendi üyelerinin puanlamasının iptalini istemediklerini belirten Sarıbülbül, "Biz dava sürecinde tüm Türkiye'deki puanlamanın objektif olmadığını vurguladık. Diyelim ki puanlamada beni 75'in altında bırakırken, diğerine 95 vermişsiniz. 'Beni 75'in altında bırakmanız hukuksuz olduğu kadar, diğerine 95 vermeniz de adil değil' dedik. Kararı önemli kılan da zaten budur. Mahkeme hem atananların hem atanmayanların mülakatını iptal etti" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülakatla Şube Müdürü Atamaları Yargıdan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan satılıyor.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı
    09:34 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, sporcunun uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti. Akçakoca ise yeni başarılara imza atmak için çalışacağını söyledi.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu
    09:34 Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu

    Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi'nin derece aldığı Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde şampiyon Gümüşhane Üniversitesi oldu. Kupa töreninde ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, şampiyon takıma kupasını takdim etti. Şampiyonada 9 kadın ve erkek takımı grup birinciliği için mücadele ediyor.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı
    09:33 Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde çim kalıp kesme makinesi çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İlçeye bağlı Hotanlı Mahallesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayının ardından yapılan operasyonla araç sahibi Sinan F'nin yakalandığı belirlendi. Çalınan çim kalıp kesme makinesi ise sahibine teslim edildi.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor
    09:32 Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Çine Belediyesi, ilçe genelindeki yollarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Ekipler, doğal gaz çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yol yenileme çalışmalarına başlarken, bir yandan da parke taşı döşeme, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, çalışmaların vatandaşların rahatı ve konforu için yapıldığını belirtti.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.


Advertisement