Mülk Göleti Islah Edilecek - Son Dakika
Yerel

Mülk Göleti Islah Edilecek

Mülk Göleti Islah Edilecek

Adıyaman İl Taşkın Koruma Kurulu Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Makamında toplanarak, Kahta ilçene bağlı Mülk köyü göletinin temizlenmesi ve ıslah edilmesi konusunu masaya yatırdı.

28.08.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İl Taşkın Koruma Kurulu Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Makamında toplanarak, Kahta ilçene bağlı Mülk köyü göletinin temizlenmesi ve ıslah edilmesi konusunu masaya yatırdı.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ile diğer yetkililer katıldı.

Mülk Köyünde bulunan çevre kirliliğine neden olan ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen göletin ıslahı için talimat veren Vali Mahmut Demirtaş, "Mülk Köyünde bulunan gölet, yaz aylarında suyun azalması ile birlikte bataklığa dönüşmektedir. Öncelikle bu göletin ıslah edilmesi amacıyla bir komisyon kurulacak. Bu komisyon köylülerimizle görüştükten sonra bu alanı iş makineleri ile temizleyeceğiz. Ardından gölet içerisinde numune alınarak bilimsel analize gönderilecek. Bu işlemlerle birlikte Mülk Gölet'in sağ sahiline yapılacak makinalı çalışma ile yaklaşık 2,5 km uzunluğunda bir kanal açılacak. Bu kanal yardımıyla Mülk Göletine su girişi engellenecek, ilçenin atık suları doğrudan sulama kanalına aktarılacaktır. Aynı zamanda Gölet içerisindeki mevcut suyunda 3-4 ay gibi bir sürede Göletten uzaklaştırılması planlanmaktadır" dedi.

Mülk Gölet'i içerisine devamlı akış halinde olan Kahta İlçesi evsel atık suları, Kahta İlçesine ait atık su arıtma tesisi olmaması sebebiyle hiçbir işlem görmeden Mülk Gölet'ine deşarj edildiğini kaydeden Vali Demirtaş, "Gölet içerisinde depolanan bu evsel atık sular zaman içerisinde yöre halkını rahatsız edecek seviyede koku problemleri meydana getirmiştir. Bu durumdan en çok şikayetçi olan ve aynı zamanda Mülk Gölet'inden 5000 dekar arazi sulaması yapan Çataltepe, Mülk, Narsırtı ve Şahintepe köylerinin ilerleyen yıllarda ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmaları kaçınılmaz hale gelecektir. Bu sebeple burayı bir önce ıslah edeceğiz" diye konuştu.

Vali Demirtaş, Mülk Köyü Göletinin temizlenmesi ve ıslah edilmesi ile ilgili toplantıya katılanlara çalışmaların bir önce başlatılması talimatını verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülk Göleti Islah Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement