Mülteci Barındıran 21 Belediyeye 33 Araç Hibe Edildi - Son Dakika
Güncel

Mülteci Barındıran 21 Belediyeye 33 Araç Hibe Edildi

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB), sınırlarında mülteci barındıran 21 belediyeye 33 araç hibe edildi.

09.03.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB), sınırlarında mülteci barındıran 21 belediyeye 33 araç hibe edildi.

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'nde düzenlenen törenden konuşan TBB Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada yaşayan insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu söyledi.

Topbaş, halka en yakın birim olan yerel yönetimlerin güçlendikçe, ülkenin de güçleneceğini vurgulayarak, "Yasal düzenlemelere biz de TBB olarak önemli katkı sunuyoruz. Geniş kitlelere ulaşan, siyasetten uzak ve halk odaklı hizmet sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Hz. Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilirler" sözünü hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Medeniyetin bu kadar doruğa çıktığı bir süreçte, maalesef insanlık neredeyse ölüm döşeğinde, acı, keder ve göz yaşı var. İnsanlar topraklarından oldu, toprağını terk etmek  zorunda kaldı. İnsanlar meçhule giden bir gemiyle yolculuk yaptı. Suriye'de yaşanan sıkıntılar, yakın yerlerde de yaşanmaktadır. Başkalarına değer vermek, lokmasını paylaşmak, tanrı misafirliği bizim kültürümüzde vardır. Ülkemiz ölümden kaçan bu insanlara kapılarını açtı ve barındırmaya çalışıyor. İnsanlarımız gelenlerin acılarını yüreklerinde hissediyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgemiz, bu şekilde gelen misafirlerden daha fazla etkilenmekte. Belediyelerimiz kendilerini seferber etti. Ancak insani yardım konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç var. Kan ve gözyaşının aktığı, insanlığın öldüğü bu süreçte, insani değerlerin unutulmadığını, büyük bir milletin bireyleri olduğumuzu hatırlatmak için birlik olarak bölgede en çok etkilenen büyükşehir, il, ilçe ve beldelere destek vermek için çalışma başlattık. Daha önce yaptığımız araç yardımlarına ilave olarak, bugün 33 araçlık bir konvoy daha gönderiyoruz."

Topbaş, yurttaşların muhacirlere yardım için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayarak, "Arzumuz barış ve huzur olmasıdır. Türkiye'ye gelenlerin tekrar yurtlarına dönebilmelerini ve kendi topraklarında huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmelerini diliyoruz" dedi.

Dünya üzerinde yaşayan insanlar içinde zalimlerin de alimlerin de güzel insanların da bulunduğunu ifade eden Topbaş, "Bugün bizler varız ama bizler de zamanı geldiğinde gideceğiz bu dünyadan. Ama gösterdiğimiz hassasiyet, en büyük onur olarak kalacaktır" diye konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından belediye başkanlarına hibe edilecek araçların anahtarlarını teslim etti.

-"Yeniden inşa sürecinde ihtiyaç var"

Mobil mutfak aracının anahtarını teslim almak üzere kürsüye gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, TBB'nin "mültecilerin ülkelerine geri dönme imkanları yaratma" konusunu da gündemine almasını isteyerek, bu imkanın yaratılması durumunda bölge insanında toplumsal duyarlılığın artacağına vurgu yaptı. Kışanak, "Bu iş makinelerine yeniden inşa sürecinde ihtiyaç var, Kobani'nin, diğer yıkılan kentlerin... Umarım böyle bir katkıyı sağlayabiliriz" dedi.

Belediye Başkanları daha sonra "Belediye Başkanları Konukevi"nin açılışına katıldı.

Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Elazığ ve Osmaniye'de, 21 farklı belediyeye 3 kazı yükleyici, 7 itfaiye aracı, 8 çöp kamyonu, 5 vidanjör, 2 kanal açma,  1 damperli kamyon, 5 cenaze yıkama aracı ile günlük 10 bin tabldot yemek kapasiteli 2 mobil mutfaktan oluşan toplam 33 araç teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mülteci Barındıran 21 Belediyeye 33 Araç Hibe Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement