Mülteci Ölümlerine İsyan (2) - Son Dakika
Güncel

Mülteci Ölümlerine İsyan (2)

Mülteci Ölümlerine İsyan (2)

Datça'da EYLEM Halkların Köprüsü Derneği, Ege ve Akdeniz'de mülteci ölümlerine dikkat çekmek ve mültecilere güvenli geçiş sağlanması amacıyla Datça'da da eylem yaptı.

26.12.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da EYLEM

Halkların Köprüsü Derneği, Ege ve Akdeniz'de mülteci ölümlerine dikkat çekmek ve mültecilere güvenli geçiş sağlanması amacıyla Datça'da da eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen bir grup dernek üyesi, gazetelerde yer alan mülteci ölümlerine yönelik haber ve fotoğraflardan oluşan döviz ve pankartlar taşıyarak, mülteci ölümlerinin bir an önce durdurulması talebinde bulundu. Dernek adına açıklamayı yapan Taner Esin, Avrupa Birliği'nin mülteci politikasını eleştirdi, "Avrupa Birliği acil bir şekilde sınırlarını açmalı, Ege ve Akdeniz'deki ölümler durdurulmalıdır" dedi.

AYVALIK'TA AÇIKLAMA

Ayvalıklı Halkların Köprüsü Derneği üyeleri de aynı saatlerde can yelekleriyle eylem yaptı. Meydana can simidi, sırt çantası ve mültecilere ait eşyalar koyan 'Ölümleri durdurun' yazısı tutan Ayvalıklı protestocular mültecilerin güvenli sınır geçişinin sağlanmasını istedi. Açıklamayı okuyan Çiğdem Öztürk "Ne yazık ki, özellikle son bir haftada hemen her gün ölüm haberleri geldi. Dünya genelinde her 122 kişiden 1'i zorla yerinden edilmiş durumda. Bu yıl Avrupa'ya geçebilen mülteci sayısı ise sadece 1 milyon. İlk bakışta büyük bir rakam gibi gelebilir ama krizin büyüklüğü karşısında bu çok yetersiz bir rakam. Öte yandan Suudi Arabistan, Katar gibi zengin Müslüman ülkelerin şimdiye kadar tek bir Suriyeli mülteci kabul etmemiş olması da çok acı ve utandırıcı bir gerçek. Güvenli geçişi sağlayın, ölümleri durdurun. Denizlerden geçişler her geçen gün daha çok can alıyor. Sınırlar açılmalı, tel örgüler kaldırılmalıdır" dedi. - Derneği

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülteci Ölümlerine İsyan (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement