Mültecileri Buluşturan İftar - Son Dakika
Yerel

Mültecileri Buluşturan İftar

Mültecileri Buluşturan İftar

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Suriye ve Irak`tan gelen mülteciler olmak üzere Sur ilçesinde yaşayan ailelere iftar yemeği verildi.

24.06.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde düzenlenen iftar yemeğine Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası`ndan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Genel Sekreter Ferdani Gökdere, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nden Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Durmaz ile çok sayıda yönetici ve üye katıldı.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, bu yıl 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü`nün kutsal ramazan ayına denk geldiğini ve başta Rojava ve bütün Suriye olmak üzere Irak, Afganistan, Libya ve diğer bölgelerdeki krizler, savaşlar ve siyasi çalkantıların devam ettiğini ve artık bunların durması gerektiğini söyledi. Aslan, Birleşmiş Milletlerin son verilerine göre, mülteci sayısının rekor seviyelere ulaşarak geçen sene evinden olanların sayısının 65.3 milyona ulaştığını, ayrıca 2005 yılında dakika başına 6 insan kaçmak zorunda kalırken, 2015 yılında bu sayının 24'e yükseldiğini belirtti.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Durmaz da, yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgi vererek, bu tür insani yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mültecileri Buluşturan İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement