CHP'den Güldal Mumcu İçin Meclis Araştırması Talebi - Son Dakika
Politika

CHP'den Güldal Mumcu İçin Meclis Araştırması Talebi

CHP, parlamenterlere yönelik fiziki takip yapılıp yapılmadığının ve hukuka aykırı bu tür işlemlere karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

22.10.2014 17:23  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, parlamenterlere yönelik fiziki takip yapılıp yapılmadığının ve hukuka aykırı bu tür işlemlere karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, basında, "Odatv soruşturması" kapsamında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun fiziki takibe uğradığının ortaya çıktığına dair haberler yer aldığı anımsatıldı.

Mumcu'nun; avukatı Turgut Kazan, gazeteci Altan Öymen ve eşleriyle bir restoranda buluşup yemek yemelerinin üç polis memuru tarafından izlendiği anlatılan önergede, takibin tutanağa geçirildiği ve soruşturma dosyasına konulduğu ifade edildi.

İç hukuka ve uluslararası düzenlemelere aykırı dinleme, izleme, kaydetme gibi faaliyetlerin herkesi olduğu gibi parlamentoyu ve parlamenterleri de tehdit ettiği belirtilen önergede, şöyle denildi:

"Sayın Mumcu'ya yönelik hukuka aykırı yürütülen fiziki takibin kimler tarafından hangi amaç, yöntem ve sebeplerle yapıldığının tespit edilmesi, parlamento ve parlamenterlerle ilgili yapılan hukuka aykırı işlemlerin tespiti için zorunludur. Bu kapsamda sorumlular hakkında gereğinin yapılıp yapılmadığı araştırılarak, varsa parlamenterlere yönelik benzeri uygulamalar tespit edilerek, TBMM'nin ve parlamenterlerin saygınlığına da zarar veren hukuka aykırı uygulamalara ilişkin alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Güldal Mumcu İçin Meclis Araştırması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement