Münevver Karabulut Cinayeti: Nida Garipoğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Münevver Karabulut Cinayeti: Nida Garipoğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı

Münevver Karabulut Cinayeti: Nida Garipoğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı

Bakırköy 4.Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut cinayeti davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında 'suçluyu kayırma" suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza"...

28.09.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut cinayeti davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında 'suçluyu kayırma" suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

"ADAM ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN DA CEZA ALMASINI TALEP EDİYORUZ"

Duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu iki avukatı, Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut da avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte hazır bulundu. Duruşmada söz alan Rezan Epözdemir, baba Nida Garipoğlu'nun işlediği cinayet suçuna iştirak ettiğini belirterek "Bu nedenle sanığın adam öldürmek suçundan da ceza almasını talep ediyoruz" dedi. Rezan Epözdemir'in ardından mahkemenin ilk verdiği kararda direnmesini talep ettiğini söyleyen Nida Garipoğlu "Takdir yüce mahkemenindir" diye konuştu.

Duruşma savcısı da mütalaasında sanık Nida Garipoğlu hakkında TCK'nın 283/1 maddesi uyarınca 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmasına ancak yine TCK'nın 283/3 de yer alan "Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz" maddesinin uygulanmasını talep etti.

CEZA ALMADI

Karar için ara veren mahkeme heyeti, baba Nida Garipoğlu hakkında oğlunun cinayeti işlediği halde oğlu Cem Garipoğlu'nun yakalanmaktan kurtulması için kendisine imkan sağladığı anlaşılarak suçluyu kayırma suçunun sabit olduğu ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi Nida Garipoğlu hakkında daha önce verilen cinayeti iştirak suçundan beraat kararını onamış ancak "Suçluyu kayırmak" suçundan verilen beraat kararını ise bozarak yeniden yargılanmasına karar vermişti. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münevver Karabulut Cinayeti: Nida Garipoğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement