Münevver Karabulut'un Ailesine 1 Milyon 287 Bin 500 TL Tazminat Ödenecek - Son Dakika
Güncel

Münevver Karabulut'un Ailesine 1 Milyon 287 Bin 500 TL Tazminat Ödenecek

Münevver Karabulut\'un Ailesine 1 Milyon 287 Bin 500 TL Tazminat Ödenecek

Münevver Karabulut'un ailesi, Cem Garipoğlu'nun ailesine açtığı tazminat davasında karar çıktı.

08.10.2013 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münevver Karabulut'un ailesi, Cem Garipoğlu'nun ailesine açtığı tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme Cem'in ailesini Münevver'in ailesine 37 bin 500 TL maddi, 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Karabulut ailesi kızlarının ölümüne karşılık açtıkları tazminat davasında 2 milyon TL tazminat talep etmişlerdi.

Münvver Karabulut'un ailesinin, Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na ve babası Mehmet Nida Garipoğlu'na kızlarının ölümünden dolayı Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi'ne açtığı tazminat davası 8. celsede karara bağlandı. Karar duruşmasında davalık olan Karabulut ailesi ve Garipoğlu ailesinden kimse hazır bulunmazken, tarafların avukatları katıldı. Dosya, istenen tazminat miktarının değerlendirilmesi için bilirkişiye gönderilmişti. Bilirkişi raporunun dosyaya ulaşmasının ardından mahkeme dosyanın karar aşamasına geldiğini belirterek taraflardan son savunmalarını istedi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, ceza davası kararına imza atan Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıkları üst sınırdan cezalandırdığına dikkat çekti. Epözdemir, son savunmasında, Cem Garipoğlu'nun 197 gün ailesi tarafından teslim edilmeyip yakalanma süresinin uzamasının müvekkillerinin acı ve ızdıraplarını daha da arttırdığını belirterek, "Müvekkilim Süreyya Karabulut olay yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalmış ve bir gözünde de aşırı bozukluğu oluşmuştur. MS hastası olan eşi Nagehan Karabulut'un da rahatsızlığı ilerlemiştir. Diğer müvekkil İbrahim Enver Karabulut ise olay sonucu yaşadığı travma nedeniyle yurtdışına gitmek zorunda kalmıştır" dedi.

Mahkemenin davalıların sosyo ekonomik durum araştırmasında maddi durumlarının tam olarak tespit edilemediğini ileri süren Epözdemir, "Ancak dosyaya sunduğumuz gazete kupürleri dahili davalının bankadaki mal varlığına ilişkin verilen ihtiyati haciz niteliğindeki ihtiyati tedbir kararı sonucu tespit edilen değerlerle ve davalı Mehmet Nida Garipoğlu'nun şirket hisseleri ve taşınmaz kaydıyla sosyal ekonomik durumları ortaya konmuştur. Hiç mal varlığı olmadığı iddia edilen davalının 2 milyon değerinde ziynet eşyası tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.

Davacılar avukatının ardından davalılar avukatı da son savunmasında, hükmedilecek tazminat miktarının bir tarafı zenginleştirmemesi diğer tarafı da fakirleştirmemesi gerektiğine dikkat çekti. Davacı tarafının mal varlığına ilişkin yaptıkları tespiti kabul etmediklerini söyleyen avukat Orhan Şahin, "Şirketler faal olmayıp TMSF'ye aktarılmıştır. Biz davanın uzamaması açısından bilirkişi incelemesi daha istemedik. Müvekkil Mehmet Nida Garipoğlu'nun kardeşi Hayyam Garipoğlu'nun zengin bir insan olduğu bilinmektedir. Ancak Sümerbank'ın batmasından sonra bütün mal varlığına ve şirketlerine el konulmuştur. Mal kaçırma iddiası doğru değildir. Ayrıca davalı Tülay Makbule Garipoğlu'nun düğünde ve ailesinin taktığı ziynetler tartışma konusu yapılmıştır. Bu dava her iki tarafı da üzmüştür, yıpratmıştır. Bu nedenle bir an önce biz de davanın bitmesini istiyoruz" şeklinde savundu.

Savunmaların ardından mahkeme, maddi tazminat açısından davacı İbrahim Enver Karabulut açısından reddeden mahkeme, anne ve babanın ise talebini kısmen kabul etti. İlk etapta maddi tazminat taleplerini değerlendiren mahkeme, toplam 37 bin 500 TL maddi tazminatın olay tarihi olan 03 Mart 2009 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davalılar Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu'ndan alınarak davacılara verilmesine karar verdi.

Mahkeme manevi tazminat talebinin değerlendirmesi aşamasında ise bu kez Münevver'in erkek kardeşi davacı İbrahim Enver Karabulut'un manevi tazminat talebini kabul etti. İlk etapta davalılar Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu'ndan ayrı ayır 500 bin TL'nin olay tarihi itibariyle yasal faiziyle davacılar Süreyya Karabulut ve Nagehan Karabulut'a verilmesine karara bağlanırken, davalıların aynı şekilde 250 bin TL manevi tazminatı davacı İbrahim Enver Karabulut'a verilmesine hükmedildi.

Temyiz yolu açık olan karar kesinleşirse, Garipoğlu ailesi olay tarihi itibariyle işletilecek yasal faiz ile birlikte 37 bin 500 TL'si maddi, 1 milyon 250 TL'si de manevi toplam 1 milyon 287 bin 500 TL ödeyecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Münevver Karabulut'un Ailesine 1 Milyon 287 Bin 500 TL Tazminat Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement