Münih Caddelerinde Mehter Takımı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Münih Caddelerinde Mehter Takımı Coşkusu

Münih Caddelerinde Mehter Takımı Coşkusu

Münih caddelerinde mehter takımı coşkusu -Alman polisi Çocuk Mehter Takımı'nın kılıçlarını toplattı Almanya'nın Münih kentinde faaliyet gösteren 'Üç Beş Kişi' adlı sivil inisiyatif, Münih Türk Kültür Merkezi ile ortaklaşa olarak kent tarihinde bir ilke imza attı.

19.07.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münih caddelerinde mehter takımı coşkusu

-Alman polisi Çocuk Mehter Takımı'nın kılıçlarını toplattı

Almanya'nın Münih kentinde faaliyet gösteren 'Üç Beş Kişi' adlı sivil inisiyatif, Münih Türk Kültür Merkezi ile ortaklaşa olarak kent tarihinde bir ilke imza attı. Ramazan Bayramı şenlikleri kapsamında kente davet edilen Kocaeli Kartepe Belediyesi Çocuk Mehter Takımı alınan özel izinle tarihi kentin caddelerinde gösteri yaptı.

POLİS KILIÇLARA İZİN VERMEDİ

Mehter takımının yürüyüşü ilk anda Goethe meydanında, Münih polisinin yazılı özel silah izni olmadığı gerekçesiyle çocukların kılıçlarını toplatmasıyla buruk başladı. Daha sonra kılıçsız olarak yürüyüşe geçen Çocuk Mehter Takımı'nın ardında önde dev bir Türk bayrağı ellerinde Türk bayraklarıyla Münihliler yürüdü.

DUYGULU ANLAR

Çocuklar, kentteki Türk iş yerlerinin yoğun olduğu Goethe Caddesi üzerinde durarak minik bir konser verdiler. Konser anında toplanan Türkler, elli yılı aşan Türklerin Almanya'ya gelmeleri tarihinde ilk kez bir Mehter Takımı'nı kentlerinde izlerken oldukça duygulu anlar yaşadılar. Değişik milletlerden oluşan diğer izleyiciler ellerinde cep telefonlarıyla hayranlık içerisinde çekimler yaptılar. 'Üç Beş Kişi' adlı sivil inisiyatif, sözcüsü Levent Ekiz, burada megafonla Almanca olarak Ramazan bayramını Almanlara anlattı. Yürüyüş esnasında Türk bayraklı kızlar bir yandan Almanca olarak Ramazan Bayramı'nı anlatan bildiriler dağıtırken, çocuklara da lokum ve şekerler verdiler.

TARİHİ SURLAR ÖNÜNDE MEHTER TAKIM KONSERİ

Çocuk Mehter Takımı, kentin Sendlinger Tor meydanındaki tarihi surlar önünde bir konser verdi. Nazi döneminde Hitler'in açık hava mitinglerine ev sahipliği yapmış meydanda, Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılmış tarihi surlar ve mehter takımı ilginç bir görüntü yansıttı. Burada yaklaşık bir saat süren konserde, tarihi kahramanlık marşlarının yanı sıra popüler parçalar seslendirildi. Münih'te doğup büyüyen küçük çocuklar yaşamlarında ilk kez gördükleri Atalarının müziğini çalan Mehter takımının çocuk elemanlarıyla hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmediler.

BAYRAMIMIZI PAYLAŞMAK İSTEDİK

Etkinliğin organizatörlerinden Münih Türk Kültür Merkezi Başkanı Eyüp Tanrıverdi 'Üç Beş Kişi adlı sivil inisiyatifle bu organizasyonu birlikte düzenlememizin amacı, en önemli bayramımız olan Ramazan bayramını Almanlara tanıtmak ve sevinicimizi elli yıla aşkın yaşadığımız bu ülkenin insanlarıyla paylaşılmak ve bunu da bugün başardık' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Caddelerinde Mehter Takımı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement