Münih'te Alışveriş Merkezinde 9 Kişiyi Öldürdü İntihar Etti - Son Dakika
Güncel

Münih'te Alışveriş Merkezinde 9 Kişiyi Öldürdü İntihar Etti

Almanya'nın Münih kentinde 18 yaşındaki İran kökenli bir Alman'ın 'Olympia' adlı alışveriş merkezine yönelik düzenlediği tabancalı saldırıda 9 kişi öldü, 3'ü ağır 16 kişi yaralandı.

23.07.2016 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Münih kentinde 18 yaşındaki İran kökenli bir Alman'ın 'Olympia' adlı alışveriş merkezine yönelik düzenlediği tabancalı saldırıda 9 kişi öldü, 3'ü ağır 16 kişi yaralandı.

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, ilk bulgulara göre saldırıyı 18 yaşındaki saldırgan tek başına gerçekleştirdi. Olaydan sonra intihar ettiği bildirilen saldırganın cesedi alışveriş merkezinin bir kilometre ilerisinde bulundu. Saldırıda kullanılan tabanca da cesedin yanında bulundu. Çevresinde sakin biri olarak tanınan İran kökenli saldırganın böyle bir eylemi neden gerçekleştirdiği henüz açıklığa kavuşmadı. Polis ailesiyle birlikte yaşayan saldırganın evinde arama yaptı. Failin babası ise polis merkezine götürüldü.

BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, saldırı üzerine ülkede bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı. Ayrıca durum değerlendirmesi yapmak üzere Federal Güvenlik Kabinesi Berlin'de bir toplanacak. ABD Başkanı Barack Obama Almanya'ya her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı. Saldırıyı kınayan Fransa Devlet Başkanı François Hollande de destek mesajları verdi.

Kanlı saldırı ardından olayın bir terör saldırısı olup olmadığı veya arkasında hangi terör örgütünün olabileceği sorusu akıllara takıldı. ABD istihbarat birimlerine göre, İranlı genç Şii kökenli olduğu için saldırının arkasında IŞİD ya da El Kaide gibi Sünni örgütlerin olamaz.

NELER OLDU?

Münih'te 22 Temmuz günü saat 17.52'de kentin en büyük alışveriş merkezi Olympia'da silah sesleri duyuldu. Kısa süre sonra, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi geldi. İlk gelen bilgilerde saldırganların üç kişi olduğu ve olay yerinden kaçtıkları ileri sürüldü. Bunun üzerine 2 bin 300 polis tüm kentte operasyon başlattı. Halka kamuya açık alanları terk etmeleri ve evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Faillerin nerede olduğunun bilinmediği ve bu yüzden durumun hala öngörülemez olduğu belirtildi. Kentteki hastaneler alarm durumuna geçti. Tüm doktor ve hemşireler kliniklere çağırıldı. Münih tren garı boşatıldı ve toplu taşıma hizmetleri durduruldu. Sabaha kadar süren hareketliliğin ardından polis, saldırganın 18 yaşındaki İranlı kökenli bir genç olduğunu ve cesedinin bulunduğunu açıkladı.

1 HAFTADA 2'NCİ OLAY

Almanya'da Würzburg kentinde 18 Temmuz Pazartesi günü de yine akşam saatlerinde IŞİD üyesi 17 yaşında bir saldırgan trende 4 kişiyi baltayla ağır yaralamıştı. Saldırgan daha sonra polis tarafından vurulmuştu. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'te Alışveriş Merkezinde 9 Kişiyi Öldürdü İntihar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement