Münih'te Avm'ye Kanlı Baskın - Son Dakika
Dünya

Münih'te Avm'ye Kanlı Baskın

Münih\'te Avm\'ye Kanlı Baskın

ALMANYA'nın Münih kentindeki Olimpia Alışveriş Merkezi'nde üç kişi oldukları tahmin edilen silahlı saldırganlar dehşet saçtı, en az altı kişi yaşamını yitirdi.

23.07.2016 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın Münih kentindeki Olimpia Alışveriş Merkezi'nde üç kişi oldukları tahmin edilen silahlı saldırganlar dehşet saçtı, en az altı kişi yaşamını yitirdi. Münih'e bağlı Moosach semtinde yaşanan olayın öncesine ait video kaydında, saldırganlardan biri olduğu iddia edilen kişinin "Pis Türkler, siz bana yedi yıl baskı yaptınız. Ben de silah aldım" dediği duyuluyor ancak Alman polisi bu bilgiyi doğrulamadı. Saldırıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir diğer videoda ise, saldırganın alışveriş merkezinin dışında 6-7 kişilik bir gruba doğru yaklaşarak arka arkaya ateş ettiği görülüyor. Saldırının ardından büyük panik yaşanırken, karşı kaldırımda bulunanların bir binaya sığınıyor. Bu esnada kaçanlardan birinin Türkçe "Abla kaç" sesleri işitiliyor.

TERÖR SALDIRISI GÜÇLÜ İHTİMAL

Saldırının hemen ardından polis olayı "Aktif terör durumu" olarak nitelendirdi ve kaçan saldırganları yakalamak için helikopterlerin de destek verdiği geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Moosach'ta giriş-çıkışları kontrol altına alan polis ekipleri, semt sakinlerinden evlerinden çıkmamalarını istedi. Almanya'da geçtiğimiz hafta Afganistanlı bir göçmenin bıçaklı saldırısında beş kişi yaralanması ve olayın IŞİD tarafından üstlenilmesi polisi alarma geçirmişti.

VİDEODAN TANIDIM

Münih'teki OEZ isimli alış veriş merkezindeki saldırıyı yapan kişiyi videoda teşhis eden 14 yaşındaki Türk genci T.A. şunları söyledi: "Alışveriş için gitmiştik oraya. Ateş eden kişiye belki 50m mesafede idim. Arkadaşımın uyarısı ile saldırgan ateş ederken yere yatıp kurtulduk. Çok korktuk ama. O McDonald's önünde ateş eden kişiydi. Evde videoda izledim tanıdım."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Münih'te Avm'ye Kanlı Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement