Münih'te Dtf'nin Fasıl Gecesi'nde Türk-Alman Dostluğu Pekiştirildi - Son Dakika
Güncel

Münih'te Dtf'nin Fasıl Gecesi'nde Türk-Alman Dostluğu Pekiştirildi

Münih\'te Dtf\'nin Fasıl Gecesi\'nde Türk-Alman Dostluğu Pekiştirildi

Türk-alman Dostluk Federasyonu'nun (DTF) Münih'te düzenlediği 'Geleneksel İlkbahar Fasıl Gecesi' etkinliğinde Türk ve Alman konuklar dostluk pekiştirdi.

23.03.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-alman Dostluk Federasyonu'nun (DTF) Münih'te düzenlediği 'Geleneksel İlkbahar Fasıl Gecesi' etkinliğinde Türk ve Alman konuklar dostluk pekiştirdi.

DTF Genel Başkan Yardımcısı Cemal Güneş, açılış konuşmasında müziğin evrenselliğine dikkati çekerek, iki toplum arasındaki tarihsel dostluğun önemini vurguladı. DTF'nin fasıl gecesinde Münih Türk Sanat Müziği Derneği Korosu ve Türkiye'den davet edilen Datça Gönül Dostları Korosu üyelerinden oluşan karma koro konser verdi.

Koro üyeleri; Tülin Kocayiğit, Meral Meier, Ayşe Güneş, Şeref Aydın, Seher Turhan, Eda Aksoy, Ferda Tomak, Erbil Günar ve Tuğba Aydın, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerini koro ve solo olarak başarıyla seslendirdi. Koroyu TRT Sanatçısı-Kanun Virtüözü Selim Gönüldaş yönetirken, Mustafa Aydıngüneş (Keman), Aslan Çil (Bender) ve Turgut Demiral (Ritm) eşlik ettiler. Sanatçılar, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle 'Çanakkale Türküsü'nü söylerken, Türk konuklar duygulandı. Gecede geç saatlerde de İzmir lokması dağıtıldı. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'te Dtf'nin Fasıl Gecesi'nde Türk-Alman Dostluğu Pekiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement