Munzur'a Rafting Müjdesi - Son Dakika
Spor

Munzur'a Rafting Müjdesi

Munzur\'a Rafting Müjdesi

Munzur Çayı'nda, parkur raporlandırılmasının sona ermesinin ardından, rafting branşında Türkiye şampiyonalarının bir bölümü Tunceli'de gerçekleştirilecek.

24.07.2013 15:25  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Munzur Çayı'nda, parkur raporlandırılmasının sona ermesinin ardından, rafting branşında Türkiye şampiyonalarının bir bölümü Tunceli'de gerçekleştirilecek.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Rafting Yönetim Kurulu Asbaşkanı Fikret Yardımcı ve beraberinde Rafting Yönetim Kurulu üyeleri Savaş İzmirli, Muhammet Sual, Gülcan Ekinci, Kanat Karamürsel, Gülseren Toka ve Tunceli İl Temsilcisi Nazım Arslan'dan oluşan teknik heyetle Munzur Çayı'nda rafting parkuru raporlandırılmasını yaptı.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Munzur ve Pülümür çaylarında incelemelerde bulunduklarını söyledi. Federasyonlarının ofshore, kriket, skuaş ve rafting gibi dallarda faaliyet yürüttüğünü ve rafting sporunun altyapısını oluşturmak üzere Tunceli'ye geldiklerini kaydeden Doğan, "Üç hafta önce Rize'de, rafting Türkiye şampiyonasını yaptık. Bu şampiyonada Ekim ayında Yeni Zellanda'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılacak milli takımı belirledik. Bu takım şampiyonada ülkemizi temsil edecek. 2014 yılı faaliyet programımız içerisinde gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde rafting yarışmalarımızı yapmak üzere, Rize başta olmak üzere Artvin, Gümüşhane Erzurum, Erzincan, Tunceli'de parkur belirlemeleri ve altyapı çalışmaları teknik anlamda devam ediyor. Bunun için teknik heyetimizle birlikte teknik çalışmalarımızı yapıyoruz. Munzur Çayı gerçekten 2014 yılında başlamak kaydıyla Türkiye şampiyonası ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bir parkurdur. Bunu resmiyete dökmek üzere buradayız. Türkiye şampiyonası ve olağanüstü uluslararası şampiyonaların bizi beklediği müjdesini size verebilirim" dedi.

Rafting milli takımı hocası ve yönetim kurulu üyesi Savaş İzmirli ise, nehrin başlangıcından sonuna kadar olan 70 kilometrelik bölümünde suya inerek derecelendirme çalışmaları yapacaklarını bildirdi. İzmirli, "Elimizde GPRS cihazıyla derecelendirme yaparak burada yapılacak yarışmalarda güvenliği nereye koyabiliriz? Slalom yarışları nerede yapılabilir diye geniş çaplı bir inceleme yapmayı düşünüyoruz bu gün. Başka açıdan, nehir gayet güzel çok fazla riskli bölge yok. Go promuzla birlikte bütün nehri geçerek riskli bölgeleri çekerek elektronik ortama aktararak bilimsel çalışmayı düşünüyoruz. Rotalandırmayı düşünüyoruz. İleride rafting yapmak üzere buraya gelen arkadaşlar bu bilgilerden yararlanarak nehri çok güvenli bir şekilde inebilirler" diye konuştu.

Heyet, çalışmalarının ardından Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i ziyaret ederek, kendisine plaket takdim etti. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Munzur'a Rafting Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement