"Munzur Gözeleri" Kuraklıktan Etkilendi - Son Dakika
Yerel

"Munzur Gözeleri" Kuraklıktan Etkilendi

"Munzur Gözeleri" Kuraklıktan Etkilendi

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Gözelerinde son günlerde kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı.

10.07.2014 11:49  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEYNEL ABİDİN ÇOLAK - Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Gözeleri, kuraklıktan etkilendi.

Tunceli kent merkezine 80, Ovacık'a ise 17 kilometre uzaklıktaki Munzur Gözeleri'nde son günlerde kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı.

Munzur dağlarının eteğinde yaklaşık 300 metrelik alanda irili ufaklı 40 göz halinde çıkan gözelerin olduğu bölgeye gezmeye gelen vatandaşlar, önceki yıllarda suyun şarıl şarıl aktığı ve küçük şelaleler oluşturduğu bölgede bu yaz mevsiminde kuraklık manzaralarıyla karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.

Munzur Gözeleri'ni gezen vatandaşlardan Serkan Dermanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her yaz mevsiminde Munzur Gözeleri'ni ziyaret ederim. Bu sene geldiğimde farklı bir manzarayla karşılaştım. Suların bu kadar azaldığını, kaynakların bu kadar kuruduğunu ilk kez görüyorum. Normalde burada ağustos ayında bile suların kuruduğu görülmemiştir" diye konuştu.

Süleyman Koçuk da Munzur Gözeleri'nde 14 yıldır stant açtığını belirterek, "Normalde ağustos ayında çekilen sular, bu sene haziranın son haftasında çekilmeye başladı. Munzur Gözeleri denildiğinde akla ilk su gelir. Bu yıl da sular erken çekildiği için gelen vatandaşlar hayal kırıklığına uğruyor" dedi.

Munzur Gözeleri

Munzur Çayı'nın kaynağı olan ve çevresindeki doğal güzelliklerle dikkati çeken gözeler, Tunceli turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Yöre halkının piknik için tercih ettiği mekanların başında gelen Munzur Gözeleri'nin suyunda lezzetli alabalıklar yetiştiriliyor.

Gözelerin olduğu bölgede, oturma alanları, beton setler, küçük havuzlar ve köprüler bulunuyor. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Munzur Gözeleri' Kuraklıktan Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement