Muradiye'de 600 Meyve Ağacını Bir Gecede Kestiler - Son Dakika
Güncel

Muradiye'de 600 Meyve Ağacını Bir Gecede Kestiler

Muradiye\'de 600 Meyve Ağacını Bir Gecede Kestiler

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan Hamza Bulut'a ait 600 meyve ağacı kimliği belirlenemeyen kişiler tarfından gece kesildi.

19.11.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan Hamza Bulut'a ait 600  meyve ağacı kimliği belirlenemeyen kişiler tarfından gece kesildi.

İlçenin Açıkyol Mahallesi'nde yaşayan Hamza Bulut 5 yıl önce 'Meyve Bahçesi Ağaçlandırma Projesi' kapsamında, 40 bin metrekarek arazisine 600 meyve fidanı ekti. Evine 5 kilometre uzaklıktaki kurduğu ve yaklaşık 2 yıldır meyve veren ağaçlar, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Haberi alan Bulut, yıllardır emek verdiği ağaçların kesildiğini görünce şok oldu. Bulut, hemen durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olayın yaşandığı bahçeye gelen ekipler, faillerin yakalanması için inceleme başlattı.

Emekli olduktan sonra 'Meyve Bahçesi Ağaçlandırma Projesi' kapsamında, 40 dönümlük arazi üzerine meyve fidanları diktiğini belirten Bulut şöyle konuştu:

"5 yıldır büyük emek verip yetiştirdiğim meyve ağaçlarını kesen caniler ağaçların da canlı olduğunun farkında değiller. Peygamber efendimizin, 'Yarın öleceğini bilsen dahi bugün bir ağaç dik' hadisine rağmen, insanlıktan nasibini almamış zavallılar bahçedeki 600 ağacı kestiler. Çocuklarımla birlikte 5 yıldır emek harcadık, 150 tonluk bir havuz yaparak bu ağaçları damlama usulü ile yetiştirmeye çalıştık. Ürün almaya 2 yıldır başlamıştık fakat emeğimizi bir gecede vahşice katlettiler. Ayakta duran ağaçlara ise darbe vurularak zarar verilmiş. Tekrar bunları canlandırmaya çalışıyoruz. Yazık, bunca emeğimiz heba oldu. Tekrar ürün almak için ömrümüz yeterse bir 5 yıl daha emek vereceğiz." - Muradiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muradiye'de 600 Meyve Ağacını Bir Gecede Kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement