Muradiye'de 'Sürü Yöneticilerine' Sertifika Verildi - Son Dakika
Güncel

Muradiye'de 'Sürü Yöneticilerine' Sertifika Verildi

Muradiye\'de \'Sürü Yöneticilerine\' Sertifika Verildi

Van'ın Muradiye İlçesi'nde, 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' Projesi kapsamında 13 kişiye, meraların düzgün otlatılması, sürü güvenliği, hayvan ıslahının sağlanması ve hayvan hastalıklarına ilk müdahale konusunda eğitim verildi.

09.04.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye İlçesi'nde, 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' Projesi kapsamında 13 kişiye, meraların düzgün otlatılması, sürü güvenliği, hayvan ıslahının sağlanması ve hayvan hastalıklarına ilk müdahale konusunda eğitim verildi. Eğitimini tamamlayan 'sürü yöneticilerine' sertifikalarını da Kaymakam M.Fatih Çelikel verdi.

Muradiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Muradiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile verilen sürü yöneticiliği kursunu başarıyla tamamlayan 13 kişi için Merkez Kütüphanesi Konferans salonunda tören düzenlendi. Düzenlenen sertifika törenine, İlçe Kaymakamı M.Fatih Çelikel, Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner de katıldı. İl Müdürü Altuner, Muradiye'de 160 bin küçükbaş, 17 bin de büyükbaş hayvanın olduğunu söyledi.

64 bin hektar çayır ve mera alanına sahip ilçede 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesi ile 13 kişiye eğitim verildiğini belirterek, "Eğitim alan sürü yöneticisi arkadaşlarımız, meraların düzgün otlatılması, sürü güvenliğinin sağlanması, hayvan ıslahının sağlanması ve hayvan hastalıklarında ilk müdahalelerin nasıl yapılması gerektiği konularında eğitim aldılar. Bu eğitimler, arkadaşlarımızı çok daha bilinçli hale getirecektir" dedi.

Eğitim gören 13 kişiye sertifikalarını veren ve kepenk hediye eden Kaymakam M.Fatih Çelikel de sürü yöneticisi olan arkadaşlarını kutsal bir meslek yaptıklarını söyledi. Kaymakam Çelikel, "Çobanlık, peygamber mesleğidir aslında. Öyle herkesinde becereceği bir iş değil. Bazen öyle küçümsenme edasıyla söylenir. Ama her yiğidin yapabileceği bir iş değil. Eski ve kutsal bir meslektir. Sürü yöneticisi arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muradiye'de 'Sürü Yöneticilerine' Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement