Murat Çobanoğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Murat Çobanoğlu Mezarı Başında Anıldı

KARSLI ünlü halk ozanı Murat Çobanoğlu ölümünün 12'nci yılında mezarı başında anıldı.

25.03.2017 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARSLI ünlü halk ozanı Murat Çobanoğlu ölümünün 12'nci yılında mezarı başında anıldı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çobanoğlu'nun sadece Kars'ın değil Türkiye'nin ozanı olduğunu ve aşıklık kültürünü dünyaya tanıttığını söyledi. AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey de Murat Çobanoğlu'nun bir çok çırak yetiştirdiğini belirtti. Murat Çobanoğlu'nun oğlu Şentürk Çobanoğlu ise babasının ölümünden önce Kars'a defnedilmesini istediğini hatırlattı. Şentürk Çobanoğlu, "Bizim Kars'a bir vefa borcumuz var" dedi ve anma törenine katılan herkese teşekkür etti.

Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karakaş ise Murat Çobanoğlu'nun şiirlerinden bir demet okudu. Ardından diğer halk ozanları, Çobanoğlu'nun eserlerinden bazıları söylediler.

Erzurum'un Narman İlçesi'nden gelen Aşık Sümmani'nin torununun eşi Vahdettin Altunok da Sümmani'nin, 'Sakla Sümmani yi güher taş gibi/ Altın tasda od görmemiş AŞ gibi/ Hatem yüzük parmağında kaş gibi/Canımın cananı sen sefa geldin' şiirini okudu. Altunok ayrıca, Çobanoğlu'nun Sümma'nin torunu merhum Nusret Toruni ile olan dostluklarını anlattı. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Murat Çobanoğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement