Murat Karayalçın: Genel Başkanımız "İstanbul'da Sana İhtiyacımız Var" Dedi - Son Dakika
Güncel

Murat Karayalçın: Genel Başkanımız "İstanbul'da Sana İhtiyacımız Var" Dedi

Murat Karayalçın: Genel Başkanımız "İstanbul\'da Sana İhtiyacımız Var" Dedi

* Murat Karayalçın, " Ankara'dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum "Gönlünüzden ne geçerse geçsin mensubu olduğunuz partinin genel başkanı 'size burada ihtiyacım var' diyorsa oraya gitmek zorundasınız" Oğuz Kaan Salıcı, "25 Aralık son tarihi olan genelgeye uyarak, milletvekili adayı olmayı istediğim için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da katkısıyla beraber istifa ettik" Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA Merkez Yönetim Kurulu kararıyla, CHP'nin eski genel başkanlardan Murat Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı.

18.12.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Murat Karayalçın,

" Ankara'dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum

"Gönlünüzden ne geçerse geçsin mensubu olduğunuz partinin genel başkanı 'size burada ihtiyacım var' diyorsa oraya gitmek zorundasınız"

Oğuz Kaan Salıcı,

"25 Aralık son tarihi olan genelgeye uyarak, milletvekili adayı olmayı istediğim için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da katkısıyla beraber istifa ettik"

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Merkez Yönetim Kurulu kararıyla, CHP'nin eski genel başkanlardan Murat Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı. Bugün İstanbul'a gelen Karayalçın, il binasında görevi Oğuz Kaan Salıcı 'dan devraldı. Karayalçın, yaptığı konuşmada il başkanlığını düşünmediğini, milletvekili olarak hazırlandığını ancak genel başkanın kendisine 'İstanbul'da CHP'nin sana ihtiyacı var' demesi üzerine bu kararı aldığını söyledi.

Eski Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında düzenlenen devir teslim töreni saat 11.30'da partililerin yoğun katılımıyla başladı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ile Veli Ağbaba'nın yanı sıra CHP'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkanları, eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

SALICI: "MİLLETVEKİLİ OLMAYI İSTEDİĞİM İÇİN?"

Murat Karayalçın ile eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı birlikte salona girdi. İlk olarak Oğuz Kaan Salıcı konuştu. Salıcı, '25 Aralık son tarihi olan genelgeye uyarak, milletvekili adayı olmayı istediğim için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da katkısıyla beraber istifa ettik. Genel merkezimizin yeni bir değerlendirme, yeni bir heyecan için partimizin önünü açma kararı aldık. Eski genel başkanımız sayın Murat Karayalçın, deneyimiyle İstanbul'da CHP'ye önemli katkılar sunacağını bildiğimiz parti büyüğümüz, ağabeyimiz' Kendisine hepinizin huzurunda hoş geldin diyorum ? dedi.

Daha sonra söz alan Murat Karayalçın, "Yeni il başkanınız olarak hepinize hoş geldin diyorum. Merkez yönetim kurulumuz, sayın genel başkanımızın arzusu doğrultusunda dün beni CHP İstanbul İl Başkanı olarak atadı" dedi.

"SÖZ KONUSU CHP'NİN İKTİDARIYSA MİLLETVEKİLİĞİ TEFERUATTIR"

İstanbul il başkanı olmak için başvuruda bulunmadığını belirten Karayalçın, "Ben Ankara'dan ön seçim yapılması koşuluyla Ankara'dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum. Ancak sayın genel başkanımız bana, 'senin parti çalışmaların İstanbul'da devam ettirilmelidir' dedi. 'Senin parti çalışmalarını İstanbul'da yürütmene partimizin ihtiyacı var' ifadesini kullandı. Gönlünüzden ne geçerse geçsin mensubu olduğunuz partinin genel başkanı 'size burada ihtiyacım var' diyorsa oraya gitmek zorundasınız. Ben öyle yaptım buraya geldim. Milletvekilliğim de gitti, helal olsun. Söz konusu olan halkın çıkarı, CHP'nin iktidarıysa Murat Karayalçın'ın milletvekilliği teferruattır" ifadelerinde bulundu.

GEZİ VURGUSU

CHP'nin İstanbul'da başarısını artırması için, yeni yönetim modelinin irdelenmesi ve değerlendirilmesi vurgusu yapan Karayalçın, 2004 yılından beri dünyanın önde gelen kentlerinde asi meydanların çıktığını anlatarak, bunların arasında en önemlisinin Taksim Meydanı ve Gezi Parkı olduğunu söyledi. Gezi mesajını insanların yaşadıkları alana sahip çıkmaları olarak nitelendirdiğini dile getiren Murat Karayalçın, "Arkadaş, benim yaşam alanıma müdahale edemezsin. Benimle mücadele etmeden orayı değiştiremezsin demektedir Gezi mesajı" diye konuştu.

"17 ARALIK BENİM İÇİN MUTLU BİR GÜN?"

Salonda partililer tarafından 'Başkanım 17-25'e de dokun' seslerinin yükselmesi üzerine Karayalçın, "17 Aralık için kimisi öyle. Benim için de mutlu bir gün. İstanbul il başkanlığına atandığım gün" dedi.

Karayalçın'ın bu konuşması salondakilerden alkış aldı.

"İSTANBUL'A DİKMEN VADİSİ DENEYİMİ"

1980'lerin sonunda daha ileri bir kentsel yaşam için insanların metro talebini seslendirdiğine dikkat çeken Karayalçın, aradan geçen zamandan sonra talebin metrodan kentsel dönüşüme kaydığını ifade etti. Bu konuda çözüm önerileri ortaya koymanın gerekliliğini dile getiren Karayalçın, "Ben Ankara'dan getirdiğim deneyimimi Türkiye'nin bana göre destansı kentsel projelerinden olan Dikmen Vadisi deneyimini, Batıkent deneyimine ekleyerek İstanbulluların kullanımına sunma kararlılığındayım" dedi.

"AKP'NİN DEVRİLMESİ GEREKİYOR"

İstanbul'un sorunlarının çözümünün belediye meclislerinde olmadığını savunan Karayalçın "Maalesef İstanbul'un sorunları; Ankara'da, merkezi hükümette, AKP'nin koridorlarında, Ak saraylarında karara bağlanıyor. Onun için İstanbul'un bu sorunlardan kurtulabilmesi için AKP'nin devrilmesi gerekiyor. Merkezi yönetimin değiştirilmesi gerekiyor" dedi.

Konuşmasının ardından, eski başkan Oğuz Kaan Salıcı, yeni başkan Murat Karayalçın'a çiçek verdi.

Daha sonra Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile kameralara poz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Murat Karayalçın: Genel Başkanımız 'İstanbul'da Sana İhtiyacımız Var' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement