Murat Koç Müjdeyi Ankara'dan Verdi: - Son Dakika
Güncel

Murat Koç Müjdeyi Ankara'dan Verdi:

Yaklaşık 20 yıldır yapımı tamamlanamayan Bornova Kültür Merkezi inşaatının bitirilmesi için Hayranoğulları İnşaat firmasıyla sözleşme imzalandı.

30.07.2015 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Kültür Merkezi için sözleşme imzalandı

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından çalışmaları ve ziyaretleri ile İzmir'de dikkatleri üzerine çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Murat Koç, Meclis Genel Kurulunun toplandığı gün, 7 Haziran'dan bu yana yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

MHP kadroları olarak, milletin güvenine layık olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Koç "Seçim çalışmalarında her zaman halkın içinde olacağımı, İzmir'in ve İzmirli'nin daha iyi hayat şartlarında yaşaması için gerekli olan devlet yatırımlarının takipçisi olacağımı belirtmiştim. Çalışmalarımızı hizmet ve çözüm odaklı olarak sürdüreceğimizi beyan ettim. İzmir'in yatırımlar ve destekler olarak, alacaklı olduğunu ve İzmir'in hakkını savunacağımızı söylemiştim. Bu anlamda hemşehrilerimizi temsil etmek, hemşehrilerimizin yıllardan beri birikmiş sorunlarını duyurmak, çözümler üreterek kamuoyuna sunmak ve İzmir'imizin gelecekten umutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Seçildikten sonra, yeminimizi ettik ve Bornovalının kanayan yarası olan Kültür Merkezi konusunun takipçisi olmaya başladık. Meclis çalışmalarımıza başladığımız andan itibaren, öncelikle yıllardır yapımı tamamlanmayan ve belirsizlik içinde bekleyen Bornova Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili kurumlarda araştırmalarımız ve irtibatlarımız oldu. Gerek ilgili bakanlıklardan, gerek İzmir Valiliğinin ilgili birimlerinden, gerekse konuyla ilgili firmalardan bilgi alarak, Bornova Kültür Merkezi'nin akıbetini gündemde tuttum. Bu çabalarımız sonucunda, Bornova Kültür Merkezi ile ilgili olarak, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme dahi yapılmadığını tespit ettik. Konuyu gündeme getirerek ve görüşmeler yaparak, bürokrasiyi harekete geçirdik; şükürler olsun ki bugün, valilikle müeahhit arasında sözleşme yapılmasını sağladık. Artık projenin bir muhatabı ve mükellefi var. En yakın sürede inşaat çalışmasını başlatıp, 2016 yılında Bornova halkının hizmetine sunulması için gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bornovalılara bu haberin müjdesini vererek; bu konu başta olmak üzere, İzmir'in hasret kaldığı hizmetlerin ulaşması yönünde gereken titizliği ve kararlılığı göstereceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. İzmir bize güvendi, biz de sözümüzü tuttuk" dedi.

Bornova Kültür Merkezi'nin toplam kullanım alanının, yapılan son revizyonlarla birlikte 38.167 metrekareye çıkartıldığını belirten Koç "Merkezin oturum alanı 11 bin 209 metrekaredir. Merkezde 850 kişilik büyük salon, 387 kişilik küçük salon ve 400 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, okuma salonları, fuayeler, işlikler, sanatçı çalışma ve dinlenme salonları, kafeterya, misafirhane, sığınak, kapalı ve açık otopark bulunacak." dedi.

Murat Koç Peterson Köşkü meselesine de değinerek, "Bornova Kültür Merkezi projesinin ardından sıra Peterson Köşküne geldi. Bornova'da kangren haline gelen Peterson Köşkü ile ilgili çalışmalarımızı başlatıp, Bornovalılara mükemmel bir yaşam alanı sunulmasını sağlayacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Murat Koç Müjdeyi Ankara'dan Verdi: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement