Murathan Mungan: AB ve Almanya Bizden Kolay Vazgeçemez - Son Dakika
Güncel

Murathan Mungan: AB ve Almanya Bizden Kolay Vazgeçemez

Almaya'nın önemli gazetelerinden Frankfurter Allgemeine, yazar ve şair Murathan Mungan'la söyleşi yaptı.

18.04.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almaya'nın önemli gazetelerinden Frankfurter Allgemeine, yazar ve şair Murathan Mungan'la söyleşi yaptı. Söyleşide Gezi olaylarını da değerlendiren Mungan, "Gezi olayları sonrası artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu seçim sonuçları da değiştiremez. AB ve Almanya bizden öyle çabucak vazgeçemez. Almanya'ya sesleniyorum, çünkü seçim sonuçları nedeniyle en çok hayal kırıklığına uğrayan, darılan ülke oldu" dedi.

Mungan seçimlerle ilgili şunları söyledi:

"Seçim sonuçları beni şaşırtmadı, çünkü Türkiye'de insanlar rasyonel değil, duygusaldırlar. Sanki hipnotize edilmiştik. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde doğrudan halkın iç güdülerine yönelik dramatik oranda duygusal konuşuyor."

YENİ YENİ YOLLAR BULMALIYIZ

Mungan söyleşide, "Kimseye kızmak istemiyorum. Bazı arkadaşlarımız yeterince bu işi yapıyorlar. Birçok genç seçim sonuçları dolayısıyla hayal kırıklığına uğradılar ve halka sırtını dönmek istediler. Ne 68 kuşağı ne de 78 kuşağı bu halka sırtını döndü. Öyleyse bugün de buna hakkmımız yok. Kendimizi anlamak ve anlatabilmek için yeni yeni yollar bulmalıyız" diye konuştu.

ENSEST MAĞDURU GENÇ KIZ BENZETMESİ

Erdoğan'ın tüm yolsuzluk iddialarına rağmen kazandığı seçim başarısını ilginç bir örnekle anlatan Mungan, "Türkiye'de ensest mağduru çok sayıda genç kız vardır. Bunlar olayı annelerine anlatmaya çalıştıklarında, anneleri olayı kapatmaya çalışırlar. Çünkü, duyacaklarından korkarlar. Gerçeği başka şeylerle örtmeye çalışırlar. Aynı Erdoğan'ın seçmenlerinde olduğu gibi. 'Eğer iddia edilenler söylendiği gibi doğruysa, Erdoğan giderse, yaşamımızın kalanında ne yaparız' diye düşünürler" dedi.

LAİKLİK ENDİŞESİ

Laiklik konusunda endişeleri olduğunu söyleyen Mungan, "Laiklik ve seküler anlayış İslam'ın büyük bir rol oynadığı Türkiye gibi bir ülke için en önemli garantidir. Hayatımız, devlet işleri ile din işlerinin ayrı kalmasına bağlıdır. Ama ben endişeliyim" diye konuştu.

Aİ(SS) - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Murathan Mungan: AB ve Almanya Bizden Kolay Vazgeçemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement