Muratlı'da Bal Ormanı Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Muratlı'da Bal Ormanı Kurulacak

Muratlı Belediyesinin arıcılığı teşvik etmek amacıyla başlattığı çalışma kapsamında ilçede bal ormanı oluşturulacak.

18.08.2015 15:10  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratlı Belediyesi tarafından arıcılığı teşvik etmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında ilçede bal ormanı oluşturulacak.

Belediye Başkanı Nebi Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye ilgili bakanlık tarafından verilen 400 dönüm ormanlık alanda arıcılığı teşvik edeceklerini belirtti.

Sadece Tekirdağ ve Muratlı'dan değil, Türkiye'nin her yerinden gelecek ve arıcılık yapacak olanlara Muratlı'nın açık olduğunu söyleyen Tepe, ilçede yetiştirilen balların ülke genelinde tercih edilen bal olacağını ifade etti.

Tepe, arıcılık yapacak olanlara bölgede ellerinden gelen desteği de sağlayacaklarını belirterek, "Bakanlığın bize tahsis ettiği 400 dönümlük ormanlık alanda mevcut ağaçların yanına değişik ağaçlar da ekeceğiz. Bu ormanlık alanı da 'Bal ormanı' olarak ilan edeceğiz. Burada, arıcılık yapılarak Türkiye'nin en kaliteli balı üretilecek" dedi.

Muratlı'yı bal üretiminde ülkede bir numara yapmak için çalışmalar yürüteceklerini belirten Tepe, bölgedeki ağaçların ve bitki örtüsünün arıcılık yapmaya mümkün olduğunu ifade ederek, "İlçemizde Bal ormanı olarak ilan edeceğimiz alanda arıcılığı teşvik ederek bal üretimi yapacağız. Belki de ileride, Türkiye'nin en meşhur ve kaliteli balı Muratlı'da üretiliyor hale gelecek. Muratlı'yı Türkiye'nin bal merkezi yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratlı'da Bal Ormanı Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement