Muratlı Kadına Şiddete 'Hayır' Dedi - Son Dakika
Yerel

Muratlı Kadına Şiddete 'Hayır' Dedi

Muratlı Kadına Şiddete \'Hayır\' Dedi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde vatandaşlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan cinayetini protesto ederek, ’Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşü düzenledi.

23.02.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde vatandaşlar, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan cinayetini protesto ederek, 'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşü düzenledi.

Hürriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstü önünde toplanan kalabalığa, CHP Muratlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ürtekin ve CHP'li kadınlar da destek verdi. 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla bir araya gelen topluluk, ellerindeki pankartları göstererek Özgecan için dua etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Reyhan Sezgin, kadının ikinci sınıf bir varlık olmadığını dile getirerek, "Kadın sadece senin cinsellik dürtülerini doyuracağın bir araç değildir. Kadın, senin çocuklarına bakacak, ev işlerini yapacak hizmetçin değildir. Kadın, davranışlarını sana göre ayarlaması gereken, sana bağlı bir yaratık değildir. Fiziksel gücünün olması kadına istediğini yapabilme hakkını vermez sana. Kadın seninle eşit haklara sahip bir bireydir. Bu dünyada erkek ne ise kadın da odur. Senin ne kadar yaşama hakkın varsa onun da o kadar vardır. Senin yaşamını ne kadar bağımsızca biçimlendirme hakkın varsa onun da o kadar vardır. Kadın, üstünde tahakküm kuracağın, hak iddia edeceğin bir nesne değildir. Kadın insandır. Burada sorulması gereken şu; sen ne kadar insansın?" şeklinde konuştu.

Daha kaç tane Özgecan, kaç tane Münevver kurban vereceklerini soran Çağla Yılmaz, "Yolda laf atsalar susacaktı, haksızlığa uğrasa susacaktı, tecavüze uğrasa susacaktı, şiddete uğrasa susacaktı ve hatta yüzündeki morluklar için bahaneler uyduracaktı. Ne de olsa evlendirilirken bile söz hakkı verilmemişti bazılarına. Artık konuşmanın vakti gelmedi mi? Bir dur demenin vakti gelmedi mi? Daha kaç tane Özge kurban vereceğiz, daha kaç tane Münevver'in arkasından ağlayacağız. Daha ne kadar sessiz ağlayacağız. Bu mahkemeler kadın direnmemiş, çığlık atmamış gerekçesiyle ceza indirimi alan adamlar gördü" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratlı Kadına Şiddete 'Hayır' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement