Muratpaşa Akdeniz Renkleri ile Güzelleşiyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Akdeniz Renkleri ile Güzelleşiyor

Muratpaşa Akdeniz Renkleri ile Güzelleşiyor

Muratpaşa Belediyesi, pilot bölge olarak Mevlana Caddesi’nin cephe binalarında kent estetiği için başlattığı boyama çalışmasını tüm ilçede uygulayacak.

16.11.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, pilot bölge olarak Mevlana Caddesi'nin cephe binalarında kent estetiği için başlattığı boyama çalışmasını tüm ilçede uygulayacak.

Binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve tasarım bütünlüğünün için Muratpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Caddesi'nin cephe binalarında, 'Binalarımızı Akdeniz renkleriyle boyayalım' sloganı ile başlatılan uygulama tüm ilçeye yaygınlaştırılacak. Uygulama kapsamında binaların yüzde 80'ini beyaza boyayanlara, yüzde 20 renkli boya Muratpaşa Belediyesi tarafından hibe edilecek.

BELEDİYEDEN BOYA DESTEĞİ

Uygulama ilk olarak Mevlana Caddesi'ine cephe olan Kızıltoprak, Yenigün ve Yüksekalan mahallerinde uygulanacak. Yüzde 80'inin beyaz, yüzde 20'sinin de Akdeniz renkleri ile boyanmasını içeren pilot çalışmanın, tüm Muratpaşa'ya yaygınlaştırılması için Muratpaşa Belediye Meclisi'nce alınan karar uygulanmaya başlanıyor. Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü; ruhsatlı, yapı kullanma izin belgesi veya genel iskanı olan 22 bin 265 binayı kapsayacak çalışmada, bina maliklerine hibe olarak verilecek boyaların temini için çalışmalar yürütüyor. Binaların yüzde 80'ini beyaza boyayanlara, yüzde 20 renkli boya Muratpaşa Belediyesi tarafından hibe edilecek

BEĞENİLEN, ÖRNEK ÇALIŞMA

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mevlana Caddesi'ne cephe binalarda yapılan pilot uygulamanın büyük beğeni topladığına ve diğer belediyelere de örnek teşkil ettiğine dikkat çekerek, "Pilot uygulamamız çok beğenildi. Akdeniz çanağında kullanılan; beyaz yoğunlukta, turkuaz, yeşil ve mor gibi renkleri kullanıyoruz. Turkuaz, yeşil ve mor gibi renkleri ücretsiz olarak vereceğiz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Akdeniz Renkleri ile Güzelleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement