Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Açıklaması

Süleyman Evcilmen, "Bana göre CHP'de Atatürkçü, Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye ediliyor" dedi.

13.02.2014 14:35  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP'de Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kadroların tasfiye edildiğini savunarak, "Ne yazık ki CHP yeniden dizayn ediliyor, bu dizayn içinde bana yer olmadığını gördüm ve istifamı verdim" dedi.

CHP'den istifa ettiğini açıklayan Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bugün itibariyle CHP'den istifa ettiğini belirten Evcilmen, istifa nedenlerinin çok çeşitli olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün Genel Başkandan aldığı talimatla kendisini yeniden Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak açıkladığını, CHP'nin üst düzey yöneticilerinin "yolunuz açık olsun" dediğini ve 1,5 ay kadar önce de kendisinden seçim kampanyasına başlaması istenildiğini kaydeden Evcilmen, "Ama 9 Şubat'ta her şey değişiyor, bize verilen sözler unutuluyor ve bir başka arkadaşımızın ismi MYK'dan çıkıyor, bu, kabul edilebilir bir davranış biçimi değil" diye konuştu.

Bunu hak etmediğini kaydeden Evcilmen, adaylık sürecine ilişkin hiçbir kurala uyulmadığını, MYK'nın kendi kararlarını uygulamadığını, Parti Meclisinin kendi kararlarını yok saydığını iddia etti.

Dışarıdan aday adaylığı başvuru olmayan bir kişinin ilan edildiğini, şimdi onun da çekildiğini duyduğunu kaydeden Evcilmen, "Bunlar çok şık değil, bunlar alaturka, bunları kabul etmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'de Atatürkçü, Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye ediliyor"

"Bana göre CHP'de Atatürkçü, Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye ediliyor" diyen Süleyman Evcilmen, CHP'nin yeniden dizayn edildiğini, bu dizayn içinde de kendisine yer olmadığını gördüğü için partiden istifa ettiğini söyledi.

Siyasi yaşamını önümüzdeki günlerde ifade edeceği bir siyasi partide devam ettirip, Muratpaşa Belediye Başkanlığı için adaylığını sürdüreceğini kaydeden Evcilmen, Muratpaşa'yı yeniden kazanacağını, bu konuda hiçbir kuşkusunun olmadığını bildirdi.

Evcilmen, şöyle konuştu:

"Alınan karar benim Muratpaşa'daki durum bir onur mücadelesidir. Ben bir onur savaşı veriyorum. Şöyle olsaydı, bir telefonla benim gönlüm alınsaydı, bir telefonla benimle paylaşılmış olsaydı çok farklı davranabilirdim. 15 yıldır gönderde tuttuğum CHP'nin bayrağını yok sayarak, bu başarıyı hiçe sayarak, yüzde 68'lere gelmiş oyumu tümüyle devrenin dışına çıkararak bu zahmete bile katlanılmadı. Artık CHP'de siyaset yapmam mümkün değildi, bu nedenle istifa ettim. Bu parti büyük olasılıkla DSP olacak."

Devrim Kök'ün adaylığı

CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün adaylığını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Evcilmen, Kök'e eleştirilerde bulunarak "Bir fırsatçı anlayışla buraya aday olmayı ne yazık ki içine sindirdi. Aday olan bayan arkadaşımızın da önünü kesmek için bir takım girişimlerde bulundu" dedi.

Yerel seçim sürecinin bir yarış olduğunu ve bu yarışı kendisinin kazanacağı iddiasında bulunan Evcilmen, "Muratpaşa'yı bir dönem daha yöneteceğim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement