Muratpaşa Belediyesi Sanatçı Otyam'ı Baraklar ve Bozlaklarla Anacak - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyesi Sanatçı Otyam'ı Baraklar ve Bozlaklarla Anacak

Muratpaşa Belediyesi Sanatçı Otyam\'ı Baraklar ve Bozlaklarla Anacak

Muratpaşa Belediyesi, kalemini, fırçasını, objektifini yüreğine takan adam Fikret Otyam’ı, ölümünün birinci yıldönümünde onun adını verdiği Sanat Parkı’nda çok sevdiği baraklar ve bozlaklarla anacak.

09.08.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, kalemini, fırçasını, objektifini yüreğine takan adam Fikret Otyam'ı, ölümünün birinci yıldönümünde onun adını verdiği Sanat Parkı'nda çok sevdiği baraklar ve bozlaklarla anacak.

Geçen yıl 8 Ağustos günü, 89 yaşında hayata veda eden gazeteci-yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam ölümünün birinci yıldönümünde Muratpaşa'da anılacak. Cuma günü Muratpaşa Belediyesi tarafından büyük ustanın adının verildiği Konyaaltı Caddesi'nde bulunan Fikret Otyam Sanat Parkı'ndaki anma programı saat 19.00'de başlayacak.

"Farlılıklarımız zenginliğimizdir"

12 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da Fikret Otyam Sanat Parkı'nda yapılacak anma programına tüm sanat dostlarını davet eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anadolu'nun çok farklı kültürlerin bir kesişim noktası olduğunu belirtti. Uysal, "Farklılıklarımızın ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu Fikret Otyam'da görebilirsiniz. Yazdıklarında ve resmettiklerinde bu farklılığı görebilirsiniz. Fikret Otyam'ın sanat eserlerinde bütün etnik kökeni, kültürü, durumu, farklılıkları ne olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz. Fikret Otyam'ı tanıma şansı yakalamamış yeni kuşakların onun sanatıyla, röportajlarıyla ve onun dünyaya bıraktığı mesajla ilgilenmelerine vesile olursak, amacına uygun bir şey yapmış oluruz" şeklinde konuştu.

Baraklar ve bozlaklarla

Muratpaşa Belediyesi'nin anma programına Otyam'ın eşi Filiz Otyam'ın yanı sıra Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve sevenleri katılacak. Etkinlikte Otyam'ın çok sevdiği barakları ve bozlakları ise Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Topluluklar (MEST) Türk Halk Müziği Grubu'nun eşlik edeceği Opera Sanatçısı Emre Aytekin ve Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan seslendirecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyesi Sanatçı Otyam'ı Baraklar ve Bozlaklarla Anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement