Muratpaşa'dan Avrupa'nın En Büyük Sivil Toplum Merkezi - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'dan Avrupa'nın En Büyük Sivil Toplum Merkezi

Muratpaşa\'dan Avrupa\'nın En Büyük Sivil Toplum Merkezi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüm Türkiye’ye örnek olacak sivil toplum merkezinin temelini, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte attı.

25.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüm Türkiye'ye örnek olacak sivil toplum merkezinin temelini, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte attı.

Sivil toplum örgütlerini tek çatı altında toplayacak, toplumsal barışın sağlanması, sorunların çözümü, dayanışmanın gelişmesi ve konuşan, tartışan kent kimliğinin oluşmasına katkı sağlayacak olan Muratpaşa Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi'nde inşa edilecek olan merkezin temelini, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte attı. Törenin ardından katılımcılarla birlikte iftar yapıldı.

Türkiye'de bir ilki yaşadıklarını belirten Başkan Uysal, "Yüzlerce derneğin bir çatı altında toplandığı büyük bir kompleksin temel atma törenindeyiz. Bu bayram sivil toplum kuruluşlarının bayramıdır" dedi. Merkezin, Antalya ve Muratpaşa'nın kent kimliğini geliştirecek, dinamik tutacak, sanat etkinlikleri, konferanslar, eğitim faaliyetlerinde geniş bir ufuk açıklığı ve fiziksel mekan rahatlığı sağlayacak bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Uysal, "Burada temelini attığımız şey komşuluktur, sevgidir, saygıdır, düşünüce alışverişidir, duygu alışverişidir, demokrasidir, kent kimliğidir, çoğulculuktur" diye konuştu.

Konuşmasında belediye çalışmalarını anlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sivil toplum merkezinin özelliklerini şöyle anlattı;

"Derneklerimizin merkezi sekreteryası, merkezi güvenlik, merkezi muhasebe, merkezi internet hizmetleri olan ve hepsinden önemlisi; hangi fikirden, hangi düşünceden, hangi etnik gruptan, Türkiye'nin, dünyanın neresinden olursa olsun, bir paylaşım, kent kimliğinin bir parçası olma, birinci sınıf hissetme durumu ortaya çıkaracak bir proje. Yaptığımız incelmeye göre Avrupa'daki en büyük sivil toplum merkezi özelliği taşıyacak."

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün ise, tüm STK temsilcileri adına bir hayali gerçeğe dönüştürdüğü için Başkan Uysal'a teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'dan Avrupa'nın En Büyük Sivil Toplum Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement