Muratpaşa'dan Başpehlivan Okulu'ya Karşılama - Son Dakika
Spor

Muratpaşa'dan Başpehlivan Okulu'ya Karşılama

Muratpaşa\'dan Başpehlivan Okulu\'ya Karşılama

Antalya’nın Elmalı ilçesi’nde 662. kez düzenlenen tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu’ya kutlama töreni düzenlendi.

08.09.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesi'nde 662. kez düzenlenen tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu'ya kutlama töreni düzenlendi.

Bu yıl 662. kez 'Türk'ün ilk Er Meydanı Elmalı' sloganıyla düzenlenen Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu'ya Muratpaşa Belediyesi hizmet binası önünde karşılama töreni düzenlendi. Türkiye genelinden 73 pehlivanın katıldığı güreşlerde tüm rakiplerini yenerek altın kemeri kazanan Muratpaşa Belediyespor pehlivanı Orhan Okulu ve dereceye giren diğer pehlivanların katıldığı tören oldukça görkemli geçti.

İKİ AYDA ÜST ÜSTE BAŞARI

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ümit Uysal, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve personel katıldı. Başpehlivan Orhan Okulu, yaklaşık iki ay önce kurulan Muratpaşa Belediyespor Güreş Takımı'nda üst üste başarılara imza attı. Başpehlivan Okulu; Aydın Çine, Çanakkale Çardak ve Elmalı Yeşilyayla güreşlerinde birincilik, Konyaaltı Feslikan yaylası güreşlerinde ikincilik ve İstanbul Sancaktepe güreşlerinde üçüncülük kazandı.

GÜREŞİN BAŞKENTİYİZ

Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın tarım ve turizmin başkenti olduğu kadar yağlı güreşin de başkenti olduğunu ifade etti. Uysal, "Güreş takımımızı yeni kurduk. Kadın hentbol, kadın futbola ek olarak güreşte de üst düzey sporcular yetiştireceğiz" dedi.

Uysal, 3 ay içinde sadece güreşçilerin yetiştirileceği güreş salonunun faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Törende başpehlivan Okulu d,a Muratpaşa Belediyesi adına güreşmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Muratpaşa'dan Başpehlivan Okulu'ya Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement