Muratpaşa Kariyer Merkezi İşverenle Buluşturuyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Kariyer Merkezi İşverenle Buluşturuyor

Muratpaşa Kariyer Merkezi İşverenle Buluşturuyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın göreve başlamasının ardından geçtiğimiz yıl Temmuz ayı içerisinde hizmet binası içerisinde kurulan Kariyer Merkezi, işverenler ve iş arayan vatandaşlar arasında köprü olmaya devam ediyor.

06.03.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın göreve başlamasının ardından geçtiğimiz yıl Temmuz ayı içerisinde hizmet binası içerisinde kurulan Kariyer Merkezi, işverenler ve iş arayan vatandaşlar arasında köprü olmaya devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana 6 bin 675 kişinin başvuruda bulunduğu Kariyer Merkezi, personel talebinde bulunan 170 firmayla 4 bin 217 kişinin görüşmesini gerçekleştirdi. İşverenlerle görüşmede bulunan vatandaşlardan 646 kişi işbaşı yaptı. Kariyer Merkezine bu yılın ilk iki ayında ise 2 bin 353 kişi iş başvurusunda bulundu.

Kariyer Merkezi'nin iş arayan vatandaşlara, iş ve meslek danışmanlığı, İşkur portalına iş arayan kaydı, mevcut kayıtların güncellenmesi, iş arayanın profiline uygun açık işlere yönlendirilmesi ve takip edilmesi, mesleki eğitim kursları, işbaşı, girişimcilik eğitimi ve toplum yararına çalışma programlarına başvuruların alınması ile işsizlik ödeneği başvurularının alınması hizmetlerini yürüttüğü belirtildi. Merkez işletmelere de, insan kaynakları danışmanlığı, İşkur portalına işveren kaydı, personel talepleri için belirledikleri kriterlerde sistemde tarama yaparak ön elemeden geçirilmiş aday CV'lerinin paylaşımı, çoklu personel alımlarında toplu mülakatlar düzenlediği ifade edildi. Turizm sezonu öncesinde özellikle havalimanı hizmetleri işlemlerini yürüten firmaların belediye hizmet binasında bulunan salonlarda toplu mülakat çalışmaları yapıldığı, iş arayan vatandaşlarla buluşan işletmelerin toplu mülakatlarla pozisyonlarına göre personel taleplerini yerine getirdiği bildirildi.

Kariyer Merkezi Sorumlusu Ali Kuş, iş arayan vatandaşlarla, personel arayan firmaları bir araya getirmeye devam ettiklerini belirterek, "Özellikle turizm sezonu öncesinde havalimanında hizmet veren firmalar talepte bulunuyor. Firmalar ile iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Kariyer Merkezi İşverenle Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement