Muratpaşa Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor

Muratpaşa Kurban Bayramı\'na Hazırlanıyor

Muratpaşa Belediyesi, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini belirledi.

10.08.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini belirledi.

Bayındır ve Kızılarık Mahalleri'nde belirlenen yerlerde hazırlıklar sürerken, 28 Ağustos Pazar günü satış noktalarına hayvan girişlerine izin verilecek. Kurbanlık satıcıları, yer tahsisi için 26 Ağustos Cuma mesai bitimine kadar belediyeye dilekçeyle başvurması gerekiyor. Muratpaşa Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kurban satış yerlerini belirleyen Muratpaşa Belediyesi, Bayındır Mahallesi'nin Çallı mevkiinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun yan tarafı ve Kızılarık Mahallesi 2818'inci Sokak üzerini satış yeri olarak belirlendi.

Belirlenen 2 noktada Muratpaşa Belediyesi ekiplerince devam eden düzenleme çalışmalarını Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen ve Zabıta Müdürü Metin Taylan Dikmen yerinde inceledi. Satış alanlarında zemin asfaltla kaplanırken, yüksek hava sıcaklıklarından kurbanlıkların etkilenmemesi için gerekli önlemler alındı. Muratpaşa Belediyesi, satıcılar için alanda seyyar tuvalet ve seyyar duş yerleştirirken Bayındır Mahallesi'nde de kurbanlık hayvan almak için gelen Muratapşalılar için bir otopark alanı da oluşturulacak.

SATICILAR 26 AĞUSTOS'A KADAR MÜRCAAT EDEBİLİR

Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de kurbanlık satışı süresince ekipleriyle bu noktalarda görev yapacak. Satış yerlerine kurbanlık hayvanlar 28 Ağustos Pazar günü alınmaya başlanacak. Kurbanlık satışı için Muratpaşa Belediyesi'nin belirlediği noktalarda yer almak isteyen satıcılar, tahsis için 26 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar belediyeye dilekçeyle başvuruda bulunabilecek.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşları kurbanlık hayvan alırken; kurbanlıkların sağlıklı ve besili olmasına, gebe olmamasına, sığırların 2 yaşını doldurmuş olmasına, veteriner sağlık raporunun bulunmasına, aşı kaydı olmasına, kulaklarının küpeli olmasına, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanlarını nakil bölgelerinin olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement